Siv Sundgot (til venstre) og Janne Walker Ørka i Norconsult. Foto: Norconsult

Norconsult med i FNs fremtidslab med nye Ålesund kommune

Norconsult er partner i verdens største Smart City-nettverk, U4SSC (United 4 Smart Sustainable Cities). Fremtidslaben i Ålesund ble åpnet tidligere denne måneden.

Det skriver Norconsult i en pressemelding torsdag.

– Som partner i FNs fremtidslab får Norconsult være med fra start på en viktig samhandlingsarena hvor vi kan få nye perspektiver og kan bidra med vår kunnskap om bærekraftig utvikling lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt. I styringsgruppen vil vi bidra med fagkunnskap blant annet knyttet til hvordan byer virker, spesielt innen byplanlegging, mobilitet, folkehelse og bærekraft. Vi vil også representere rådgiverbransjens interesser, sier Siv Sundgot, gruppeleder for landskapsarkitektur ved Norconsults kontor i Ålesund og Ulsteinvik.

Fremtidslaben i Ålesund er den andre fremtidslaben i verden; den første er etablert i Wien.

Siv Sundgot fra Norconsult var til stede under den første strategisamlingen, og åpningen av fremtidslaben i starten av november.

– Det var utrolig spennende å se mangfoldet blant de som er med i samarbeidet, og engasjementet alle viser. Opplegget på samlingen viste hvor stor verdi det har at folk med ulike fagbakgrunn snakker sammen om hvordan vi kan planlegge byer og tettsteder på en bærekraftig måte. Prosjektforslagene som ble presentert varierte fra kjente tiltak til mer nyskapende og ambisiøse prosjekter, sier Sundgot i pressemeldingen fra Norconsult.

Norge deltar tungt i år både via Innovasjon Norge og FN/ U4SSC, og Norconsult er også til stede, heter det i meldingen. I år har FN også engasjert norsk deltakelse gjennom fremtidslaben i Ålesund. Fra Norconsult er Siv Sundgot og Janne Walker Ørka representert.

– Vi er her som en del av delegasjonen til nye Ålesund kommune, og det er utrolig spennende å være her. Dette er en smeltedigel når det gjelder smarte byer og bærekraft, et fagfelt som er viktig for Norconsult. Her kan vi bidra med vår kunnskap, dele perspektiver og lære av andre, sier Janne Walker Ørka, forretningsutvikler og markedssjef for bærekraftige byer i Norconsult.