Styreleder i NFF, Anne Kathrine Kalager, kunne torsdag morgen dele ut Gullfeiselen til Filip Erik Bo Dahl. Foto: Ådne Homleid

Gullfeiselen for 2019 gikk til Filip Erik Bo Dahl

Filip Erik Bo Dahl, som til daglig er ansatt i SINTEF, ble torsdag morgen tildel NFFs Gullfeisel for 2019.

Prisen ble delt ut foran en fullsatt sal på Fjellsprengningsdagen på Radisson BLU Scandinavia Hotel i Oslo.

Dahl har på mange måter vokst opp på NTNU. Som sønn av en professor på Bergavdelingen ble han tidlig interessert i stein og mineraler, - og ikke minst i kvaliteten på disse.

- Han har gjennom hele sitt yrkesaktive liv viet engasjement, interesse og pågangsmot til hele tiden å videreutvikle systemer for å måle borbarhet og andre kvaliteter ved det berget vi alle jobber med til daglig. På fritiden er det musikk som står i høysetet – så også der er det Hard Rock som dominerer, uttalte styreleder i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF), Anne Kathrine Kalager, under utdelingen.

I juryens uttalelse heter det blant annet:
«Kandidaten vært bærebjelken ved et av Norges beste berglaboratorium. Og det har etterhvert også fått et ry i verdensklasse. Laboratoriet flyttet inn i nye lokaler nå i høst, og det er lagt til rette for ytterligere videreutvikling. Laboratoriet mottar allerede steinprøver fra store deler av verden. Kandidaten har dessuten bidratt til mange artikler og forskningsrapporter som er godt kjent langt utenfor Norges grenser. Kandidatens evne til videreformidling er også verdt å trekke frem. Kandidaten er alltid tilgjengelig og kan sitte i timevis å diskutere hardhet og liknende med studentene på NTNU. Kandidaten er født i 1958, i Uppsala, Sverige av alle ting, men bor nå i Trondheim og regnes som en fullblods trønder. Kandidaten er ansatt i SINTEF».

- Det er kjempartig og veldig inspirerende å motta en slik hedersbevisning, uttalte en fornøyd Dahl da han mottok Gullfeiselen.