Illustrasjonsfoto: Therma Industri

Broodstock Capital kjøper 80 prosent av Therma Industri

Broodstock Capital kjøper 80 prosent av aksjene i Therma Industri AS, en av Norges største leverandører av kjøle- og energisystemer til industrielle formål.

Det skriver Broodstock Capital og Therma Industri i en pressemelding torsdag.

Therma-konsernet leverer industrielle varme- og kuldesystemer til matvareindustrien og andre aktører med behov for større ytelser, og i økende grad til landbasert oppdrett. Selskapet er landsdekkende og tilbyr både anlegg, service, overhalinger, reservedeler, kurs og tilstandskontroller gjennom et sterkt ingeniørmiljø og et landsdekkende serviceapparat med omtrent 40 kuldemontører.

Therma Industri spesialiserer seg på kjøleløsninger med naturlige kuldemedier som ammoniakk og Co2.

Ser vekstmuligheter

Broodstock Capital kjøper 80 prosent av aksjene i Therma Industri fra det privateide investeringsselskapet Eagle AS, som har kontrollert selskapet siden 1997. Eagle vil, ifølge pressemeldingen, fremdeles eie en betydelig aksjepost i Therma Industri. Eagle og Broodstock Capital er enige om å ikke oppgi de finansielle detaljene i transaksjonen.

– Therma-konsernet har hatt en solid utvikling gjennom mange år, så det er ikke slik at vi måtte selge oss ned. Men gitt at vi ser betydelige vekstmuligheter innen matvareindustrien generelt og sjømatnæringen spesifikt, som er en sektor Broodstock Capital kjenner bedre enn de fleste, vil det være positivt for oss, de ansatte og Thermas kunder å få en såpass kapitalsterk og bransjesterk aktør inn på eiersiden, sier Pål Myklebust, daglig leder og hovedeier i Eagle.

Gjør investeringer

Inkludert ansatte i datterselskaper har Therma-konsernet omtrent 70 medarbeidere, og omsatte for i overkant av 200 millioner kroner i 2018, med et konsolidert resultat før skatt på tolv millioner kroner. 2019-tallene forventes å være noe bedre enn fjorårets, heter det i pressemeldingen.

– Vi kommer til å gjøre betydelige investeringer i produktutvikling, samt tilrettelegge for økt deling av best practice mellom de ulike avdelingene og datterselskapene i konsernet. Vi holder også døren åpen for oppkjøp av teknologiske løsninger som kan styrke Thermas produktportefølje ytterligere. I tillegg ser vi at Thermas sterke kompetanse innen kjøle- og energisystemer har et stort internasjonalt potensial, sier Simen Landmark, partner i Broodstock Capital.

Transaksjonen forventes å sluttføres innen utgangen av november.