Foto: Protan

Protan styrker satsingen på tunneler og gruvedrift

Protan, med deres Ventiflex-produkter, styrker tilstedeværelsen i Sentral-Europa med en ny salgssjef og ambisiøse planer for tunnel- og gruvemarkedet.

Protan har lenge vært en stor aktør i tunnel- og gruveindustrien, med sine ventilasjonssystemer, som leveres over hele kloden.

Med anskaffelsen av det tyrkiske tunnel- og takmembranselskapet Multiplan i august, er Protan klar til å øke satsingen i tunnelbransjen. Produksjonsanlegget i Gebze-delen av Istanbul har sin egen produksjonslinje for tunnelmembran.

– Vi samarbeider tett med våre kunder og leverandører for å være i forkant innen teknologi, miljø og kompetanse. Dette gir oss unik erfaring og innsikt som gjør at vi kan levere fleksible, skreddersydde løsninger tilpasset lokale krav, sier administrerende direktør Erik Øyno i Protan.

Arndt Hedtkamp. Foto: Protan

Den tyske tunnelveteranen Arndt Hedtkamp vil være spydspissen for Protans tunnelvirksomhet i Sentral-Europa. Hedtkamp har 25 års erfaring med tunnelarbeid, i ti av dem har arbeidet i entreprenørvirksomheter, og har tidligere jobbet for flere tunneleverandørfirmaer, blant dem Sika i Tyskland.

Hedtkamp er ikke det eneste nye ansiktet i Protans tunneldivisjon. Simen Aaserud har nylig gått inn i en ny stilling som business development manager, og kommer fra Kongsberg Automotive. Han vil være ansvarlig for produktutvikling og nye løsninger innen Ventiflex-produktene, og i tillegg ta seg av noe av salget utenlands.

– Med et nytt produksjonsanlegg for tunnelmembraner, er vi i stand til å levere et større utvalg av produkter og løsninger for tunnelindustrien, sier salgsdirektør for Ventiflex i Protan, Pål Fossum. sier Fossum.