Henning Lauridsen. Foto: NBBL

Henning Lauridsen ny sjef i Eiendom Norge

Henning Lauridsen er ansatt som ny administrerende direktør i Eiendom Norge.

– Vi er veldig glade for å ha ansatt en svært kompetent etterfølger til Christian Vammervold Dreyer, som slutter i Eiendom Norge 1. januar 2020, sier administrerende direktør i Privatmegleren og styreleder i Eiendom Norge, Grethe W. Meier.

Henning Lauridsen har bred erfaring fra eiendomssektoren gjennom mange år i ulike faglige- og lederstillinger i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

– Lauridsen vil sikre kontinuitet og kompetanse i ledelsen av organisasjonen. Han har stor forståelse for og lang erfaring med foreningsarbeid. Han vet hva foreningsarbeid innebærer og har i NBBL vist en evne til å samle aktørene, skape konsensus og sakseierskap. Lauridsen har stor kunnskap om myndighetsarbeid på ulike nivåer, samt god kjennskap til utbyggersiden i boligmarkedet, noe som er svært viktig for dynamikken i boligmarkedet, sier Meier i en pressemelding.

Lauridsen er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har de siste årene har hatt stillingen som direktør for interessepolitikk og jus i NBBL. Han har blant annet ledet NBBLs Advokatkontor, samt hatt ansvar for NBBLs politiske arbeid.

– Jeg ser frem til å ta over stafettpinnen etter Dreyer. Eiendom Norge har en sentral rolle i det norske samfunnet, både som utgiver av boligprisstatistikken og som en toneangivende aktør i det politiske ordskiftet, sier Lauridsen.

– Eiendomsmeglingsbransjen står overfor spennende utfordringer de kommende årene med det pågående utvalgsarbeidet med ny lov om eiendomsmegling, samt økt digitalisering. Dessuten er organisasjonen offensiv i en rekke politiske saker for et enda mer velfungerende boligmarked, sier han.