Illustrasjonsfoto: Ådne Homleid

Undervisningsbygg jakter miljøbevisste anleggsentreprenører

Undervisningsbygg stiller krav om at nytt anleggsprosjekt i Lilleakerveien i Oslo skal være 100 prosent fossilfritt.

Undervisningsbygg skal oppgradere fortauet langs Lilleakerveien og snevre inn krysset mellom Ullernschausseen og Lilleakerveien, for å gjøre veien tryggere for skolebarn.

Prosjeketet ble nylig lagt ut på Doffin, og i konkurransen vektlegges miljøkrav svært høyt. Det stilles blant annet krav til at prosjektet skal være 100 prosent fossilfritt.

– Undervisningsbygg er spent på hvordan entreprenørene løser kravene. Vi tror at bransjen for mindre anleggsprosjekter er klare for utfordringen. Med et godt samarbeid kan vi sammen skape et bedre lokalklima, sier sier Emil Grøtting, prosjektleder i Undervisningsbygg, i en pressemelding.

Anleggsprosjektet innebærer at fortauet forbi Lilleaker skole skal gjøres bredere, krysset skal gjøres smalere og det skal anlegges ny belysning. Prosjektet omfatter også masseutskifting av vei, nye støttemurer og lokal overvannshåndtering.

– Det er innledet et tett samarbeid med Bymiljøetaten, Øraker og Lilleaker skole for å få til en trygg anleggsgjennomføring. Dagens vei er trang, og deler av traseen skal sprenges. Det settes derfor restriksjoner til entreprenør for å påse at prosjektet tar særlig hensyn til skolebarn og nærmiljø, sier Grøtting