Illustrasjonsfoto.

Skanska med tilleggskrav på 126 millioner kroner ved E39-prosjekt

I begynnelsen av november startet tvistesaken mellom Statens vegvesen og Skanska i forbindelse med sluttoppgjøret ved E39-prosjektet mellom Hove og Sandve.

Det var Veier24 som først omtalte denne saken.

- Vi har dessverre en tvist med Statens vegvesen i forbindelse med E39-prosjektet Hove Sandve. Kravet vårt er i størrelsesorden 126 millioner kroner eks. mva, pluss forsinkelsesrenter. I tvisten ligger det en del kontraktsposter det er uenighet om, det er også uenighet om konkrete endringsanmodninger, og i tillegg har vi et plunder og heft krav i saken, opplyser Anders Geirsta COO for forretningsområdet anlegg i Skanska.

- Det er et prosjekt som dessverre har endret karakter og omfang, og som har utkrystallisert seg i veldig mye endringsarbeid. Vi mener også at vi kan se tilbake på et prosjekt som i utgangspunktet hadde et veldig dårlig arbeidsgrunnlag, fortsetter han.

Skanska sin kontrakt i prosjektet, som ble avsluttet i 2017, hadde en verdi på 330 millioner kroner, som inkluderer et estimat på tilleggsarbeider på cirka 30 millioner kroner. Ved sluttoppgjøret fikk Skanska utbetalt 417 millioner eks. mva.

- Vårt tillegskrav i prosjektet , som nå blir tatt til retten, har ligget der helt siden sluttoppgjøret, forteller Geirsta.

Statens Vegvesen har reist et motkrav mot Skanska på rundt 20 millioner kroner.

- Det har blitt reist et motkrav fra Statens vegvesen som Skanska stiller seg undrende til. Store deler at dette motkravet er nemlig et dagmulktkrav som til tross for at vi var enige om ny sluttdato i oktober 2017, nå har blitt reist. Dette motkravet kom på banen først i april 2019 og det synes vi er litt merkelig, sier Geirsta.

Det er satt av tre måneder til rettsaken som skal gå i Jæren tingrett.