Illustrasjonsfoto: Erik Knudtsen

Økning for Veidekke

Veidekke omsatte for 9,4 milliarder kroner i tredje kvartal mot 8,8 på samme tid i fjor, og resultatet før skatt var på 494 millioner, en økning på 34 millioner fra i fjor.

– I det store og hele var dette et kvartal på det jevne i Veidekke. Særlig gledelig er den store fremgangen i Industri som, sammen med den norske eiendomsvirksomheten, utmerker seg med gode resultater. Vi er også tilfredse med at anleggsvirksomheten i Norge utvikler seg i tråd med plan. Men et utfordrende boligmarked i Stockholm gir svakt resultat for både eiendoms- og byggvirksomheten i Sverige, og enkelte prosjekter med svært svak lønnsomhet preger resultatet i den svenske anleggsvirksomheten, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

– H-verdien i tredje kvartal var på nivå med kvartalet før. For å redusere skadetallene ytterligere gjennomfører Veidekke nå nye tiltak for standardisering, bedret risikostyring og erfaringsoverføring i hele konsernet, sier Bengtsson.

Veidekke omsatte for 9,4 milliarder i tredje kvartal. Alle de tre virksomhetsområdene bidro til omsetningsøkningen på sju prosent fra i samme periode i fjor. Størst var veksten i Entreprenør.

Resultatet før skatt var på 494 millioner i tredje kvartal. I Entreprenør var resultatet noe svakere enn i tredje kvartal 2018.

Så langt i år har konsernet en omsetning på 27,987 milliarder kroner, mot 25,038 milliarder på samme tid i fjor. Resulatet så langt i år er på 925 millioner kroner, mot 250 millioner på samme tid i fjor.

- Entreprenørvirksomhetene i Norge og Danmark er på nivå med fjoråret, mens resultatet i den svenske virksomheten falt. I Eiendom økte resultatet, som følge av utviklingsgevinst og godt boligsalg i Norge. Industri hadde betydelig resultatfremgang, hovedsakelig som følge av økt lønnsomhet i asfaltvirksomheten, heter det i en melding fra selskapet.

Ordreinngangen i entreprenørvirksomheten i tredje kvartal var på 5,4 milliarder kroner. Ved utgangen av kvartalet hadde entreprenør­virksomheten ordrereserver til en verdi av 33,4 milliarder, hvorav om lag to tredeler kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

Netto rentebærende gjeld utgjorde 4,9 milliarder per 30. september, mot 1,5 milliarder ved årsskiftet. Økningen skyldes hovedsakelig oppgjør for tidligere inngåtte avtaler om tomtekjøp, økt arbeidskapital i entreprenørvirksomheten og normale sesongsvingninger i Industri.

Samlet H-verdi (antall skader per million arbeidstimer) for konsernet var 4,1 i tredje kvartal, mot 4,0 i foregående kvartal og 5,2 i tredje kvartal 2018. Sykefraværet var 3,4 prosent i tredje kvartal, mot 3,8 prosent i foregående kvartal og på nivå med tredje kvartal 2018.