Fra takskiva i fjellhallen i Lysebotn, Rogaland, der kraftstasjonen Lysebotn II skulle bygges. Entreprenør: Implenia. Foto: Einar GjærevoldFra arbeidene med uttak av forskjæring til Flo-tunnelen. Arbeidene utføres av Hæhre Entreprenør. Foto: Martin Hefre JohnsenFra Roligheten Byggefelt i Sarpsborg i regi av Viken Fjellsprengning AS. Foto: Marcus Gram-HvidstenFra arbeidet med spruting inn i gitterbuer i 3TT på Follobaneprosjektet, i regi av AF Anlegg. Foto: Marek MultanSkytebas Leidulf Kvame på jobb for Stangeland Maskin på Fiskå Mølle i Ryfylke. Foto: Tove ReeFra sprengningsarbeid hos Stangeland Maskin på Jæren. Foto: Edvin Foss

Dette er finalistene i fotokonkurransen om norsk fjellsprengning - 2019

Det var sendt inn veldig mange gode bilder til årets utgave av fotokonkurransen - så juryen har valgt å ta med seks bilder til finalen denne gangen.

Det er nå tredje året man skal kåre vinnerne i fotokonkurransen om norsk fjellsprengning. I år var det mange gode deltakere – så juryen valgte å ta med seks bilder i finalen i stedet for fem – som er tradisjonen.

Det norske fjell- og tunnelmiljøet har en innholdsrik og mangfoldig historie. Opp gjennom årene er det gjennomført en lang rekke både kompliserte og banebrytende prosjekter - og den norske fjellsprengeren har utviklet seg til å besitte kompetanse i verdensklasse.

For å bidra til å ta vare på viktige historiske minner - og ikke minst vise frem hvordan dagens bransje arbeider - ønsket flere ildsjeler i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) å invitere inn til en fotokonkurranse for å vise frem bransjen vår på en noe utradisjonell måte. Med seg på laget fikk de Byggeindustrien/bygg.no. Nå arrangeres runde tre i konkurransen, og vinneren blir også i kåret på Fjellsprengningskonferansen.

Temaet for konkurransen har vært bergsprenging over og under jord og bildene skal gjenspeile dette.

Juryen startet arbeidet i løpet av sommeren 2019 og inviterte interesserte til å sende inn bilder til konkurransen. Dette skjedde via Byggeindustrien og bygg.no – samt via andre kanaler gjennom NFF. Det er kommet inn en rekke bilder til konkurransen. Det er gjennomført flere møter i juryen, som har brukt mye tid på å gå gjennom de innsendte bildene i sin vurdering, og man har kommet frem til hvilke kandidater som skal gå til finalen.

Vinnerne blir offentliggjort torsdag 21. november 2019, i forbindelse med Fjellsprengningskonferansen.

Premiering
1. premie: Fotoutstyr til en verdi av kr. 10.000
2. premie: Fotoutstyr til en verdi av kr. 5.000

Juryen består av: Kjersti Kvalheim Dunham, Thor Skjeggedal, Nils Røren og Arve Brekkhus.