<p>Harald V. Nikolaisen</p>Rundt 440 personer deltok på arrangementet.Monica MælandMonica Mæland og Anne Lindmo.Hanne Lindmo og Harald V. Nikolaisen.Fredrik HøyerOrdstyrer Anne Lindmo.Anne Beate Hovind fra Bjørvika Utvikling AS.Anne Beate Hovind fra Bjørvika Utvikling AS.

- Viktig å balansere sikkerhet og åpenhet

– Det nye regjeringskvartalet er en form for byreparasjon, og det blir ekstremt viktig for oss å balansere mellom sikkerhet og åpenhet, sier adm. dir. Harald V. Nikolaisen i Statsbygg.

Statsbygg-sjefen spurte under Statsbyggkonferansen i operaen i Oslo salen om en bygning kan være både åpen og lukket?

– Det ene vil ofte gå på bekostning av det andre – vi må avveie åpenhet mot sikkerhet. Byggets funksjon påvirker selvsagt utformingen – og valgene og avveiningen vil påvirke, ikke minst ved det nye regjeringskvartalet i Oslo, sier Nikolaisen.

Han understreket at man må ha en innebygd sikkerhet slik at vi ikke rammes på samme måte av terroren igjen.

– Det vil selvsagt ikke bli mulig å gå rett inn bygningene, men selve kvartalene vil bli tilgjengelige for alle – om man ikke kommer med bil, legger han til.

I forbindelse med utbyggingen vil man få på plass en ny park, og det som i dag kan bli oppfattet som an asfaltjungel, vil få en grønn lunge.

– Vi anbefaler også at det etableres en kafe i parken, og vi ønsker å få på plass et godt samarbeid med byen og kvartalets nye leietakere. Jeg er sikker på at det blir et veldig godt samarbeid med å skape et godt byliv, legger Nikolaisen til.

Nettopp balansen mellom det åpne og lukkede var hovedtemaet på årets utgave av Statsbyggkonferansen i Oslo – og Statsbygg stilte spørsmålet om det er mulig at bygninger og omgivelser kan være åpne - og samtidig lukket?

Rundt 440 personer deltok på arrangementet.