Overhalla Betongbygg årets norske leanvirksomhet

Vinneren av Årets norske Leanvirksomhet 2019 ble utropt under Lean Forums årskonferanse 5. november 2019 på Quality Hotel Expo på Fornebu. Det var seks finalister som ble vurdert opp mot utvalgte kriterier, og Overhalla Betongbygg AS var den kandidaten som ifølge fagjuryen hadde det lille ekstra.

Finnfjord AS, Mapei AS, Norsk Gjenvinning Oslo, Norsk Gjenvinning Metall avd Fredrikstad, Overhalla Betongbygg AS og Stena Recycling AS ble alle berømmet for sitt arbeid med kontinuerlig forbedringsarbeid, strategisk forankring, med svært godt samarbeid med tillitsvalgte og involvering av de ansatte i forbedringsarbeidet. Dette for å skape konkurransekraft, og de oppnår meget gode resultater.

Om vinneren Overhalla Betongbygg AS sa fagjuryen blant annet:

«Totalt sett så fremstår bedriften som en virksomhet som tar sine kunder, leverandører og - ikke minst - sine ansatte på alvor, ved å jobbe for å oppfylle bedriften sine visjoner om å bli best. Under besøket vårt opplevde vi engasjement, stolthet, dyp kunnskap om prosessene i fabrikken, en gjensidig respekt for hverandres arbeidsoppgaver, samspill ledelse og medarbeidere i fabrikken.»

Fagjuryen merket seg også den langsiktige målrettede utviklingen som bedriften har vist, deres kobling fra daglige møter med team og fabrikk til driftsmøte og månedlige avdelings og målnedbrytingsmøter samt deres flytfokus på leveransene.

Prisen Årets norske Leanvirksomhet har som formål å løfte fram virksomheter som representerer ledende praksis innen Lean i Norge for å gi dem anerkjennelse og for at andre virksomheter kan lære av og bli inspirert av dem. Årets norske Leanvirksomhet kåres av Lean Forum Norges styre basert på vurderingene til en fagkomitè.