Fornøyde vinnere fra venstre: Øystein Østerhus(Sweco), Terje Nord(Kristiansand Eiendom), Hans Erik Ruud(Kristiansand kirkelige fellesråd), Aina Dahle(Dahle Einar - Arkitekt MNAL), Mikkel Haavaldsen(Hille Melbye arkitekter AS), Eivind Hennig(BRG), Gunnar Thompson(BRG). Foto: BRG

BRG vant pris for Flekkerøy kirke

BRG Entreprenør vant årets byggepris på Kristiansand for prosjektet Flekkerøy kirke.

Entreprenøren vant prisen sammen med Sweco, Kristiansand Eiendom, Kristiansand kirkelige fellesråd, Einar Dahle arkitekter og Hille Melbye arkitekter.

Prisen ble delt ut på Byggedagen i Kristiansand, som ble arrangert mandag 4. januar på Hotel Caledonien i regi av Kristiansand Byggeforum - et samarbeid mellom EBA, RIF, Arkitektforeningen og Kristiansand Kommune.

Entreprenøren skriver i en pressemelding at det var høy stemning i BRG Entreprenørs lokaler når det ble kjent at de var blant det tre nominerte til årets byggepris, og enda bedre stemning når det ble klart at de hadde vunnet.

- Bakgrunnen for det resultatet vi sitter med i dag startet med at i 2016 fikk Hille Melbye Arkitekter og Einar Dahle Arkitekter oppdraget om Nye Flekkerøy Kirke gjennom en begrenset plan- og designkonkurranse. Et romprogram som viste seg å være for stort for både tomt og budsjett gjorde det nødvendig å avholde konkurransen i to faser. Etter tildelingen av oppdraget har prosjektet blitt ytterligere bearbeidet, i tett dialog med byggherre og byggekomité/brukere, sier daglig leder i BRG Gunnar Thompson i en pressemelding.

- Prosessen har vært preget av god dialog og pragmatisk tilnærming til oppgavene og de få utfordringene man har møtt underveis. Med godt integrert samhandling og ryddig kommunikasjon, så har prosjektet sett dagens lys. Samtlige aktører viser med stolthet frem det som i dag fremstår som et signalbygg når du ankommer Flekkerøya, prosjektet har vært gjennomført med god HMS hele veien og uten fraværsskader, det har vært lærlinger tilstede på byggeplass i hele byggeperioden, legger han til.

Sammen med prosjektlederne Eivind Hennig og Geir Hille mottok Thompson prisen på vegne av entreprenøren.