Foto: Sporveien

Siste sveis av trikkeskinner på Grefsen

Nå er de aller siste trikkeskinnene i den øvre delen av Grefsenveien sveiset sammen.

Anleggsarbeidene som pågår mellom Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass er inne i en avsluttende fase, før åpning av toveis trafikk på strekningen i desember.

I løpet av gårsdagen ble de siste trikkeskinnene sveiset sammen i Grefsenveien, litt nedenfor krysset Grefsenveien/Myrerskogveien. Sporveien er ansvarlig for oppgraderingen av Grefsenveien fra Platåveien til Kjelsåsalléen holdeplass, og ferdiggjøringen av sveisingen er en milepæl i arbeidet med å oppgradere hele denne strekningen.

– Arbeidene er i rute, heter det i en pressemelding.
– Trikkeskinnene sveises for hver 18. meter. Totalt på strekningen mellom Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass er det sveiset om lag 300 skjøter, hvorav hver skjøt tar cirka 45 minutter å sveise sammen, sier kommunikasjonsansvarlig Tone S. Tuhus i Sporveien.

Hele strekningen i Grefsenveien mellom Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass er planlagt ferdigstilt før jul, slik at det på ny kan åpnes for trafikk i begge retninger på Grefsenplatået og Kjelsås.

– Etter at siste sveis nå er gjennomført, skal det blant annet utføres asfalteringsarbeider i veien og fuges rundt trikkeskinnene der dette mangler. I tillegg skal gangfelt på tvers av Grefsenveien merkes opp, holdeplasser skal istandsettes og vi foretar en generell opprydding i anleggsområdet, sier Tone S. Tuhus.

Det som står igjen for Sporveien å utføre av arbeider etter jul er utskifting av enkelte kontaktledningsmaster som holder strømkablene til trikken på plass. Dette arbeidet er planlagt ferdig utført i løpet av våren 2020.

Det er planlagt at trikken vil være tilbake på Grefsen og Kjelsås i løpet av våren 2020.