Det skal bli enklere å donere tøy, med innsamlingsbokser i nærheten av der man bor. Foto: Røde Kors

Usbl og Røde Kors samarbeider om tøyinnsamling

Nå vil Usbl sammen med Røde Kors gjøre det litt enklere for sine beboere å donere sitt brukte tøy og husholdningstekstiler. Målet er at enda mer tøy blir gjenbrukt og resirkulert og mindre blir kastet i restavfallet.

Usbl har nylig inngått en ny avtale med Røde Kors Tøy og tekstil AS, for å kunne tilby innsamlingsbokser for tøy og husholdningstekstil i alle borettslag og sameier som forvaltes av Usbl.

– Dette er et av flere tiltak Usbl gjør, for å tilby delingstjenester som stimulerer til økt gjenbruk og redusert forbruk. Ved å plassere innsamlingsboksene internt i det enkelte borettslaget eller sameiet, blir det enklere å donere brukt tøy eller tekstiler, heter det i en pressemelding.

– Det å dele og gjennom det redusere forbruk, blir stadig viktigere for å sikre en bærekraftig utvikling. Vi i Usbl ønsker å legge til rette for at det blir litt enklere for alle å bo og leve best mulig, ikke bare med tanke på den enkelte beboers trivsel men også i et miljøperspektiv. Det at vi nå har fått et samarbeid med Røde kors som gjør det enkelt å donere klær, er et av mange slike tiltak. Vi tror at terskelen for å donere blir lavere når muligheten til levere klærne er i umiddelbar nærhet, sier Johan Bruun, administrerende direktør i Usbl.

– Vi i Røde Kors er veldig glade for at Usbl legger til rette for at vi nå kan nå ut til enda flere med våre innsamlingsbokser. Årlig kastes det fortsatt tonnevis av fullt brukbart tøy i Norge. Ved å kunne tilby innsamling i umiddelbar nærhet av der folk bor, har vi stor tro på at vi sammen med Usbl kan få flere til å gi bort brukt tøy, slik at dette kan brukes lenger. Det er til beste for både mennesker og miljø, sier daglig leder Kristin Voll i Røde Kors.

Samarbeidet handler om to ulike måter å samle inn brukt tøy på. Man kan enten plassere ut innsamlingsbokser som står permanent i borettslaget eller sameiet, eller arrangere tøyinnsamling i forbindelse med dugnad eller andre arrangementer.

Diskret design
I forbindelse med dette samarbeidet lanserer Røde Kors en ny design på sine innsamlingsbokser; en grå og sort modell som vil være mer diskret i uttrykket i et borettslag eller sameie, enn de mer fargerike røde boksene som finnes ulike steder i dag.

Røde Kors leverer fysisk og digitalt informasjonsmateriell samt røde donasjonssekker, på bestilling fra det enkelte borettslag eller sameiet. Sekkene har informasjon om hva man kan og ikke kan fylle i dem. Henting av de fylte sekkene bestilles samtidig. Dette skal gjøre det enkelt både for styret å administrere innsamlingen, og ikke minst for den enkelte beboer å gjøre grønne tiltak i hverdagen.