Illustrasjon: Blår

Peab bygger nye leiligheter for Selvaag i Tønsberg

Nå er det klart for siste byggetrinn av boligprosjektet Dockside på Kaldnes brygge i Tønsberg. Selvaag Bolig har valgt Peab som totalentreprenør til en kontraktssum på 103 millioner kroner eks. mva.

Dockside består av kompakte leiligheter med smarte løsninger, skriver Peab i en pressemelding. Flere av husene er ferdigstilt og innflyttet. Nå er det snart oppstart på oppføringen av det siste huset, hus E, med 64 selveierleiligheter fordelt på seks boligetasjer.

− Peab har allerede gjort en god jobb med byggingen av Signaturen og Sjøfront på Kaldnes brygge. Vi var fornøyd med både ledelse, fremdrift og håndverkere. Det var godt arbeidsmiljø på byggeplassen og kvaliteten på sluttproduktet ble godt. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet på Dockside. Peab leverte det beste tilbudet, sier Rune Magnus Thomassen, regionsjef i Selvaag Bolig.

Motivert entreprenør

Peab fullførte i fjor boligprosjektene Signaturen og Sjøfront trinn II på Kaldnes brygge for Selvaag Bolig. Regionsjef Terje Kaasa Larsen er svært glad for å ha fått fornyet tillit fra byggherren.

− I Peab har vi stort fokus på å jobbe på en måte som gjør at vi får fornøyde kunder. At Selvaag Bolig velger oss til et nytt prosjekt på Kaldnes ser vi som en stor tillitserklæring, og det bidrar til stor motivasjon i organisasjonen, sier Larsen.

Et betydelig prosjekt

Peab skal bygge alt fra ettroms til treroms leiligheter i bygget. Størrelsen varierer fra 31 til 75 kvadratmeter. Det blir også en flott fireroms toppleilighet på hele 142 kvadratmeter med stor takterrasse. I tillegg skal Peab bygge en underetasje med parkeringsplasser, boder og næringslokaler.

− Dockside hus E er et betydelig prosjekt som bidrar til å sikre sysselsetting og omsetning for Peab i Vestfold de neste to årene. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid med Selvaag Bolig, og gleder oss til å komme i gang med prosjektet, sier prosjektsjef Erik Danielsen i Peab.

Forberedende arbeider påbegynnes i oktober 2019, med ferdigstillelse av bygget i oktober 2022.

Arkitekt er Arcasa arkitekter