Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin og Elisabeth Vike Vardheim, konserndirektør for bygg og anlegg i Statnett. Foto: Statnett

Stangeland og H&MV vant Statnett-kontrakter i Rogaland

Statnett signerte kontrakter med rogalandsbedriften Stangeland Maskin og irskeide H&MV engineering om å bygge nye Fagrafjell transformatorstasjon, som skal sikre strømforsyningen i Sør-Rogaland.

Det skriver Statnett i en pressemelding.

Torsdag 10. oktober 2019 tildelte Statnett kontrakter for rundt 330 millioner kroner for bygging av nye Fagrafjell transformatorstasjon på grensen mellom Time og Sandnes kommuner i Rogaland.

– Lyse-Fagrafjell-prosjektet er et viktig første trinn i å sikre strømforsyningen sør i Rogaland, og Fagrafjell stasjon blir derfor en viktig transformatorstasjon, og vi er glade for å ha Stangeland Maskin og H&MV engineering med på laget for å realisere stasjonen, sier Elisabeth Vike Vardheim, konserndirektør for bygg og anlegg i Statnett.

Fagrafjell transformatorstasjon legger, ifølge pressemeldingen fra Statnett, til rette for den videre utviklingen av kraftledningsnettet i Sør-Rogaland, og stasjonen er en del av Lyse-Fagrafjell prosjektet. Bakgrunn for Lyse-Fagrafjell er at de to sentralnettledningene som forsyner regionen i dag, har begrenset kapasitet, og vil dermed ikke ha nok kapasitet til å håndtere det økte strømforbruket som har vært og som følger av forventet, langsiktig vekst i regionen.

Gode erfaringer

Statnett er i samarbeid med Lyse Elnett i gang med utredning av tiltak for å sikre kraftforsyningen videre i området. Lyse-Fagrafjell er et helt nødvendig første trinn før videre nettforsterkningstiltak kan gjennomføres, og inngår i den langsiktige nettutviklingen i området.

Byggearbeidene er planlagt å starte tidlig i 2020, og det er Stangeland Maskin som er først ut med grunnarbeider og bygninger. Kontrakten mellom Statnett og Stangeland har en verdi på comtrent 220 millioner kroner.

– Vi har veldig gode erfaringer med Stangeland Maskin fra andre prosjekter i Rogaland. De har nylig stått for grunnarbeidene på de nye transformatorstasjonene i Sauda og Bjerkreim, og vi ser frem til å fortsette det samarbeidet med dem. H&MV engineering er også kjent for oss fra to prosjekter på Østlandet, hvor de har utført arbeid på Marka transformatorstasjon og Fåberg stasjon. Vi ser frem til å videreføre det gode samarbeidet også med dem, sier Elisabeth Vike Vardheim i pressemeldingen.

God score

– Dette er en kontrakt vi er spesielt stolte av. Statnett vektet flere kriterier for tildeling, og Stangeland ble rangert høyst på samtlige. Vi er spesielt stolte av å ha fått ti poeng av ti mulige på HMS. Vi har som mål å være ledende på HMS, og dette er resultat av langsiktig, kollektivt arbeid i hele organisasjonen. Prosjektet gir oss godt med arbeid i vinter og utover 2020, og vi ser frem mot å komme i gang, sier Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin.

H&MV får ansvaret for elektroinstallasjonene på transformatorstasjonen. H&MV har spesialisert seg innenfor høyspenningsanlegg, og er representert både i Europa og Asia. Hovedekspertisen er utforming og bygging av transformatorstasjoner. Kontrakten har en verdi på omtrent 110 millioner kroner, heter det i pressemeldingen.