Arild Larsen (til venstre) og Øyvind Åge Berg åpner det nye Byggmakker-anlegget. Foto: Jo Kjetil Heggelund

Flyttet ut fra telt og inn i nytt varehus

Etter ett halv år i telt kunne Byggmakker endelig åpne sitt nye moderne varehus i den nye handelsparken utenfor Hamar.

- Vi har nå fått et effektivt bygg på et sentralt handelssted, godt synlig fra E6, og hvor alle kunder kan handle alt de vil under tak. Og starten lover godt. Det var lange køer under åpningsdagene og vi solgte for seks ganger mer enn vanlig, sier administrerende direktør Raymond Gabrielsen i Byggmakker Sør i en pressemelding.

Først ute i ny handelspark

Byggmakker Hamar har tidligere holdt til i Olrud handelspark.

Ifølge varehussjef Arild Larsen var både bygget og beliggenheten ikke optimal.

- Når muligheten bød seg for å kunne flytte inn i et moderne og effektivt bygg tilpasset kundenes behov var det bare å slå til. Nå skal vi gjøre hverdagen til proffen enda mer effektiv og lønnsom. Det som også er positivt er at bygget vil ligge sentralt i Hamar og sammen med andre relevante næringsvirksomheter. Men vi er først ute med å flytte inn i handelsparken, som blir på totalt 2.000 dekar og med 160.000 kvadratmeter bygningsmasse. Etter mitt syn har vi fått innlandets råeste byggevarehus, og det gjør både meg og alle medarbeidere ekstra stolt. Det har vært en fryd å ønske alle kundene velkommen.

Alt kan gjøres under tak

Det nye varehuset har en grunnflate på 3.750 kvadratmeter og 740 kvadratmeter uteareal, med tak-over-bygg ved trelast og varemottak.

- Vi overtok det nye bygget 1. september og med stor innsats fra alle medarbeidere klarte vi på en måned å flytte både lager, innredning, utstyr og varer. Varehuset har i dag 20 heltidsansatte og ekstrahjelp og en omsetning på nærmere 80 millioner. Med nytt varehus håper vi å øke dette til nærmere 150 millioner i løpet av de neste årene. Og da er det fint å ha et bygg som kan tilpasses en slik vekst, sier Larsen.

Telt

Hverdagen i de nye lokalene blir garantert enklere for både Byggmakker og kundene som det siste halvåret har måttet ta til takke med en byggevarehandel i midlertidige telt-haller. Telt-løsningen kom på plass da byggherren ikke hadde mulighet tilå å få ferdigstilt det nye anlegget før   leiekontrakten i de gamle lokalene gikk ut.

– Vi hadde selvsagt håpet at vi kunne leie ett år til på Olrud. Det er krevende å flytte to ganger på under ett år, men vi har en fabelaktig gjeng med ansatte som tar dette på strak arm og som er veldig motivert for å flytte inn i helt nytt bygg til neste år, sa Arild Larsen da Byggeindustrien intervjuet ham om de spesielle butikklokalene i desember i fjor.