Administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier. Foto: Jørn Hindklev<p>Samferdselsminister Jon Georg Dale åpnet Nye Veiers første delstrekning på Innlandet. Foto: Jørn Hindklev</p>Samferdselsminister Jon Georg Dale klipper snora. Foto: Jørn HindklevInnlandet har fått 12 kilometer ny firefelts motorvei. Foto: Jørn HindklevBarn fra en lokal skole bidro med sang. Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevProsjektdirektør Øyvind Moshagen i Nye Veier Innlandet. Foto: Jørn HindklevFoto: Jørn HindklevProsjektdirektør Øyvind Moshagen og samferdselsminister Jon Georg Dale. Foto: Jørn Hindklev

Ny Nye Veier-motorvei på Innlandet åpnet

Delstrekningen på E6 mellom Kolomoen – Kåterud åpnet i dag. - Nå er Nye veier for alvor i gang med å bygge sammen Innlandet, sa samferdselsministeren da han åpnet veien.

Samferdselsminister Jon Georg Dale sa dette er det første av mange viktige skritt for samferdsel i regionen, skriver Nye Veier i en pressemelding.

Nye Veier bygger ny E6 fra Kolomoen til Moelv i Hedmark. Veistrekningen er 43 km og skal bygges som firefelts motorvei med fartsgrense 110 km/t. Kolomoen – Kåterud (12 km) er den sørlige delen av denne strekningen.

Kolomoen - Kåterud er en parsell på delstrekningen E6 Kolomoen - Arnkvern. Utbyggingen utføres av Hæhre Entreprenør AS. Delstrekningen Kolomoen – Kåterud (12 km) åpnet i dasg, 8. oktober. Kåterud – Arnkvern (7 km) åpner sommeren 2020. Strekningen går gjennom kommunene Stange og Hamar i Hedmark fylke.

Åpningen av delstrekningen ble gjort ved en enkel markering for inviterte gjester. Den store folkefesten blir sommeren 2020 når de neste 22 kilometerne til Brumunddal.

- Vi skal åpne mye ny motyorvei på Innlandet, vi kan ikke ha store fester hver gang. Til neste somnmer skal vi imidlertid invitere til folkrefest, forklarer prosjektdirektør for Nye Veier Innlandet, Øyvind Moshagen.

- Dette er arbeid på død og liv. E6 har alltid vært svært ulykkesutsatt. Nå bindes Innlandet sammen på en trygg måte. Veien gjør avstander mellom folk kortere. Det blir spennende å følge arbeidet videre oppover Gudbrandsdalen. Til alle fagfolkene her: Gratulerer, dette er imponerende arbeid, sa påtroppende fylkesordfører i det nye storfylket Innlandet, Even Aleksander Hagen.

Både Moshagen og Nye Veiers administrerende direktør, Ingrid Dahl Hovland, vektla det gode samarbeidet med lokale myndigheter i artbeidet med å realisere den nye motorveistrekningen.

Det er Hæhre Entreprenør som er totalentreprenør for utbyggingen av Kolomoen-Arnkvern.

- Dette er en stor dag for Innlandet og en stor dag for Hæhre Entreprenør, sier daglig leder Gudmund Roen i Hæhre Entreprenør til Byggeindustrien. Han er også prosjektleder for utbyggingen av Kolomoen-Arnkvern.

Daglig leder Gudmund Roen i Hæhre Entreprenør.

Han er stolt av at entreprenøren de siste årene har vært svært toneangivende i E6-utbyggingen helt fra Minnesund. 

Den første delstrekningen åpner temmelig nøyaktig to år etter at Hæhre Entreprenør først satte skuffa i jorda for prosjektet.

- Det bygges fort, og det har vært en hektisk byggeperiode, men vi føler vi har hatt god kontroll på fremdriften. Den store utfordringen i prosjektet er å håndtere E6-trafikken samtidig som vi bygger. Det har vi lykkes bra med, og det har vært få ulykker på E6. Vi har også svært gode resultater i HMS-arbeidet, sier han.

Roen fastslår at Hæhre Entreprenør har god kontroll på resterende del av E6-utbyggingen.

- Vi har nå gjort det aller meste på nordre del og vil nå trappe noe ned, sier han.

Det er svært mange underentreprenører involvert i prosjektet. Roen trekker spesielt frem Veidekke Industri, som har gjort en stor innsats med asfaltarbeidet i sluttfasen før åpning av delstrekningen Kolomoen-Kåterud.