Frode Lillebakk og Jon Kjærstad signerer partneravtale i Molde.

Anda-Olsen inngår strategisk samarbeid med teknologiselskap

Systemleverandør Anda-Olsen AS gjør et teknologiløft og inngår en partneravtale med teknologiselskapet Lillebakk AS.

- Vi har jobbet med en løsning for døgnovervåking av batterier vi leverer for å sikre full kontroll på tilstanden til utstyret til enhver tid. Dette vil være en stor sikkerhet for våre kunder som har kritiske systemer som ikke tåler nedetid, sier daglig leder i Anda-Olsen, Jon Kjærstad i en pressemelding.

- Anda-Olsen i Ålesund har utviklet et system som gjør at man kan man være i forkant av potensielle feil og avvik på batteri, og få skiftet det før problemene oppstår. Dermed unngår man nedetid som kan være kritisk for mange av Anda-Olsen sine kunder. Ved hjelp av sensorer som festes til batteriene kan de se tilstanden på spenning, temperatur og motstand for hvert enkelt batteri. En kan også se spenningen for batteripakken og strømmen den trekker, heter det i meldingen.

- Med realtime overvåking kan vi følge med på tilstanden til batteriene til enhver tid og gjøre nødvendige tiltak. Vi vil også kunne analysere dataen over tid og se hvilke påvirkning tilstandene har på batteriene, sier Michael Carroza som er prosjektleder for overvåkingssystemet.