<p>Pawel Romanski og Leonid Vrublevski jobber på det nye Nasjonalmuseet. Begge har nylig bestått fagprøve i steinfaget. Foto: Halvor Gudim</p>Sensor Yngvar Halvorsen gratulerer Giedrius Ciuras med fagbrev i steinfaget. Foto: Halvor GudimDriftsleder Lasse Kjeve i Ellingard Naturstein og en fornøyd fagarbeider Jacek Leszek. Foto: Halvor Gudim

Fire nye fagbrev i Ellingard Naturstein

Ellingard Naturstein har fått fire nye fagarbeidere i sine rekker.

Ellingard Naturstein er blant Norges ledende på levering og montering av naturstein. I midten av august besto fire ansatte fagprøve i steinfaget, ifølge en pressemelding fra selskapet.

– Ellingard har en lang tradisjon for å utdanne steinmontører, baser, anleggsledere og prosjektledere ved å tilby muligheten til å ta fagbrev i steinfaget, og senere mesterbrev, sier konsernsjef Morten M. Larsen.

Han startet selv som lærling i 2001, og har tatt både fagbrev og senere mesterbrev i bedriften.

Siden 2000 har Ellingard Naturstein utdannet over 50 steinmontører med fagbrev i steinfaget og er den eneste bedriften i Norge som satser tungt på opplæring i montasje delen av steinfaget.

Økt fokus på fagkompetanse

–  Vi er glade for at det rettes mer fokus på faglærte ansatte. Det er viktig for hele næringen at fagkompetanse blir et mer verdsatt kriterie.Det vil øke seriøsitet, kvalitet, og gi økt rekruttering for en stor og viktig næring, sier Morten M. Larsen.

De fire som avla fagprøve i steinfaget er: Pawel Romanski, Leonid Vrublevski, Jacek Leszek og Giedrius Ciuras.