22. juli-senteret ved foten av Høyblokka i regjeringskvartalet i Oslo. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

Statsbygg ikke informert om SMK-avgjørelse

Statsbygg visste ikke at statsminister Erna Solberg (H) hadde droppet Høyblokka som kontorsted for Statsministerens kontor (SMK), skriver Aftenposten.

– Vi var ikke kjent med beslutningen, men har kjent til at det var til vurdering, sier kommunikasjonsleder Pål Weiby for prosjektet Nytt regjeringskvartal hos Statsbygg til avisa.

Onsdag ble det kjent at regjeringen har vedtatt at 22. juli-senteret skal forbli i Høyblokka, og at Statsministerens kontor ikke kommer tilbake til toppetasjen i bygningen.

Ifølge Weiby er alle rom og funksjoner ferdig laget og tegnet med forutsetningen om at Statsministerens kontor skulle ligge i bygningen. Nå må planene endres, og det kan bli dyrere.

– I tillegg til ekstra arbeid med å lage nye planskisser, kan det påløpe ekstra kostnader for leie av lokaler til departementene, sier han.

Statsbygg skulle etter den opprinnelige planen fremme prosjektplanene for behandling i Stortinget neste år, og byggestart skulle være i 2021. Ifølge Weiby er det fremdeles målsettingen.