Slik skal det nye teknologisenteret i Porsgrunn bli. Arkitekt: Børve Borchsenius

R8 Property bygger Norners nye teknologisenter

Senteret bygges i Porsgrunn, og skal sørge for at Norge blir verdensledende på utvikling av fremtidens bærekraftige plastløsninger.

Navnet på senteret er Polymer Exploration Centre. Det skal bli et globalt forsknings- og teknologisenter for plastindustrien og tilby forskningstjenester i hele verdikjeden. Norner har, med sine 40 år i bransjen, i dag kunder i mer enn 60 land og har hatt en sterk vekst de siste årene, skriver R8 Property i en pressemelding.

- Våre eiere, thailandske SCG, tenker langsiktig og gjennom denne satsingen styrker de sin posisjon som en av de virkelig betydningsfulle aktørene i plastindustrien. Dette senteret gjør at vi kan levere forskning, utvikling og testing for våre kunder verden over i svært moderne lokaler som er tilpasset vår virksomhet. Senteret blir i verdensklasse, slik at vi kan utvikle bærekraftige løsninger for fremtiden, sier Kjetil Larsen, administrerende direktør i Norner.

Norner står bak senteret, som R8 Property skal bygge, drifte og eie. Senteret blir et såkalt katapultsenter.

- Dette er et kjempespennende prosjekt for Porsgrunn som by, men også for Grenland, Telemark og hele regionen, sier utviklingsdirektør i R8 Property, Tommy Thovsland.

Arkitektene Børve Borchsenius står bak designet av senteret, som har byggestart i desember i år og er forventet ferdigstilt i april 2021.

I Norge er det i dag fem ulike katapultsentre innenfor digitalisering, havbruk og prosess/robotisering, fornybar energi og fremtidens materialer.
Norner blir fra september medeier i det viktige katapultsenteret Future Materials. I dette katapultsenteret vil Norner sammen med de andre medeierne Elkem, Universitetet i Agder, Arendal Fossekompani, Resitech og MIL bli et nasjonalt og internasjonalt materialsenter med stor bredde og kapasitet.

Norner skal samle all sin aktivitet i Polymer Exploration Centre, men skal i tillegg til dette bygget benytte noe av fellesarealet i Powerhouse Telemark som ligger på nabotomten i Porsgrunn, og som også bygges av R8 Property.

- Polymer Exploration Centre vil bli et ledende senter for forskning og utvikling på polymerer, gummi og kompositter, sier Larsen. Økt miljøbevissthet i befolkningen, ikke minst når det gjelder plast på avveie, enten i havet og ellers i naturen, har gjort det enda viktigere å komme opp med fremtidens løsninger på dette området.