Nybyen Økern

Anleggsleder Runa Løvseth i Betonmast Boligbygg AS, prosjektleder i Selvaag Bolig ASA, Yngve Eliassen og byggherrens byggeleder og KU-ansvarlig Steinar Larsen i Aase Prosjekt AS (til høyre) er godt fornøyde med det flotte prosjektet.Store vinduer gir godt med lys i stuen. Foto: Selvaag Bolig ASA.Lekre flislagte bad. Foto: Selvaag Bolig ASA.Praktisk åpen kjøkkenløsning. Foto: Selvaag Bolig ASA.Praktisk åpen kjøkkenløsning. Foto: Selvaag Bolig ASA.Koselig spiseplass ved utgang til balkong. Foto: Selvaag Bolig ASA.

Nybyen Økern har blitt et tiltalende boligkompleks med næringsarealer og barnehage rett ved Løren-banen på Økern i Oslo.

Fakta

Sted: Oslo

Prosjekttype: Leiligheter, barnehage og næringslokaler

BRA: 35.000 kvadratmeter

Byggherre: Selvaag Bolig

Arkitekt, landskapsarkitekt og totalentreprenør: Betonmast Boligbygg

Kontraktssum ink. mva.: 900 millioner kroner

Rådgivere: RIE: Mingar Consult l RIV: ÅF Consult l RIG: Geovita l RIB: Betonmast Boligbygg og Siv. Ing. Danielsen l RIBr: Norconsult l RIA: Brekke og Strand

Underentreprenører og leverandører: Elektriker: Ørnulf Wiig l Ventilasjon: L.S. Solland l Taktekking: Tecta Tak l Anleggsgartner: Asker og Bærum Grøntmiljø l Sedum: Bergknapp l Plattendekker: Betongprodukter Högsäter l Pussfasade: Brafas l Badekabiner: Brødrene Dahl l Avfallshåndtering: Franzefoss Gjenvinning l Rekkverk: GBS l Byggevarer: Optimera l Innerdører: Swedoor l Stål: Metacon l Betongsaging/kjernboring: Mimax l Stillas: Scanstillas l Peling: Seierstad Pelemaskiner l Betong: Skedsmo Betongfabrikk l Avfallsbeholdere: Strømbergs Plast l Skallvegger: Systemblokk l Trapper og balkonger: Contiga l Rørlegger: Total VVS AS l Heis: Otis l Inngangsparti dører: Strømmen l Malerarbeider: Dema l Parkett: Parkettpartner l Gulvstøp og avretting: Gauksås

Selvaag Bolig ASA har kontrahert Betonmast Boligbygg AS som totalentreprenør, og i samarbeid har de utviklet prosjektet. De seks blokkene har totalt 403 leiligheter. Det store og flotte garasjeanlegget med plass til 430 biler, er også med på å gjøre Nybyen Økern svært attraktivt.

Bygget trappevis

Terrasseleilighetene er bygget trappevis, og blokkene har mellom fem og ni etasjer. Byggingen av boligkomplekset startet i august 2015, etter at entreprenørselskapet Implenia AS hadde revet de gamle lagerbygningene til Bama. I tillegg til blokkene, har Betonmast Boligbygg også bygd omkringliggende veier, vann- og avløp og øvrig infrastruktur.

– Bare to av de 403 leilighetene er fortsatt til salgs, sier byggherrens prosjektleder Yngve Eliassen i Selvaag Bolig ASA.

– Byggene er satt opp med plattendekker, plasstøpte vegger, skallmursvegger og prefabrikkerte trappeelementer, foruten garasjen som delvis er støpt og delvis har hulldekker. Vi har hatt egne ansatte på tømrer- og betongarbeid, samt egne rigg- og tårnkranførere, sier anleggsleder Runa Løvseth i Betonmast Boligbygg til Byggeindustrien.

Lekre fasader

Boligene har prefabrikkerte balkonger, mens leilighetene på bakkeplan har uteplass med belegningsstein og gressplen.

Blokkene har fått lekre fasader i stopuss og panel, og det er etablert store grøntarealer, to lekeplasser og interne gangveier mellom de seks byggene. Fra garasjeanlegget, som har to plan, er det adkomst til alle etasjene med heis. I den sørlige delen av komplekset har selskapet Orona stått for leveranse og montering av heis, mens Otis har levert heisanlegget i den nordlige delen. Bodene til leilighetene er bygd med Troax vegger, og det er Epoxy belegg på bodgulvene.

Leilighetene har god standard. Det er installert radiatorer i rommene med unntak av badene som har varmekabler. Energikilden er fjernvarme. Trappegangene har fliser og belegg, og det er LED-belysning i alle arealer.

– De fleste av boligene har badekabiner fra Brødrene Dahl, mens noen bad er plassbygd med Litex system, sier Løvseth.

Kjøkkeninnredningen er levert av Norema.

– Leilighetene har primært hvitpigmentert trestavsparkett med mulighet for tilvalg, sier Eliassen, som er svært fornøyd med at prosjektet har blitt en suksess.

Hele leilighetskomplekset sto ferdig i juni i år – tre år etter at de første leilighetene ble bebodd.

– Vi har bare hatt en skade med fravær i løpet av alle årene byggingen har vart, noe som er enestående. Dessuten er vi stolte av at EBA kåret prosjektledelsen til Nybyen Økern til årets team i 2018, sier Eliassen.


Flere prosjekter