Jimmy Bengtson, Svein Richard Brandtzæg og Arne Giske.F.v. Jimmy Bengtsson, Olav Thon, Terje R. Venold og Arne Giske.F.v. Jørgen Evensen, Daniel Kjørberg Siraj, Dag Andresen, Kari Sandberg og Baard Schumann.Veidekkes styreleder Svein Richard Brandtzæg.Jan Eggum underholdt.Jan Eggum.Konsernsjef Arne Giske.Lars Erik Lund, konserndirektør kommunikasjon og samfunnsrelasjoner i Veidekke.OBOS-sjef Daniel Kjørberg Siraj.Påtroppende konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke ASA.Adm. dir. Jon Sandnes i BNL.Jimmy Bengtsson.

Markerte lederskiftet i Veidekke

1. september starter en ny tid i Veidekke ASA. Da overlater konsernsjef Arne Giske over roret til den nye konsernsjefen, Jimmy Bengtsson.

Over 200 personer deltok onsdag ettermiddag på en markering i anledning lederskiftet i Veidekke, som fant sted i lokalene til konsernet i Skabos vei 4 på Skøyen. Det ble sagt mange hedrende ord til avtroppende leder Arne Giske for måten han har ledet selskapet på og det ble fremmet en rekke lykkeønskninger til Jimmy Bengtssons vei videre som leder av landets største entreprenør- og eiendomsselskap.

Det var i slutten av mai det ble kjent at Arne Giske hadde besluttet å tre tilbake etter seks år som konsernsjef og at Jimmy Bengtsson ble utnevnt til ny leder for Veidekke. Det er første gang Veidekke får en utenlandsk toppleder, men Bengtsson slo fast at han tenker å bygge selskapet videre etter kursen hans forgjengere har lagt. Som kjent ble Bengtsson hentet fra interne rekker, som både Giske og Terje R. Venold før ham. Sivilingeniøren har en lang bakgrunn fra byggenæringen – og har de senere årene ledet Veidekkes svenske virksomhet.

Bengtsson starter formelt i sin nye rolle 1. september, og er nå på vei til å flytte til Norge.

Mange takket Giske
Det var Veidekkes nye styreleder Svein Richard Brandtzæg som invitere inn til markeringen onsdag ettermiddag – og en lang rekke gjester fra både innsiden og utsiden av byggenæringen deltok og ønsket å hedre Giske for innsatsen han har lagt ned i selskapet gjennom en årrekke.

Arne Giske overtok som konsernsjef i Veidekke i juni 2013, men ba i fjor styret om avløsning som konsernsjef. Giske har en lang karriere bak seg i Veidekke, og har innehatt posisjoner både som CFO og som leder for Veidekkes eiendomsvirksomheter før han ble konsernsjef. Under Giskes ledelse har Veidekkes omsetning økt fra 20 milliarder kroner til 36 milliarder kroner og antall ansatte har økt fra 6.250 til over 8.500 ansatte.

- Vemodig
Giske fortalte foran de mange gjestene at det er vemodig å forlate selskapet som har vært en så sentral og viktig del av hans liv de siste 18 årene. Samtidig la han ikke skjul på at det har vært en både givende og arbeidsom periode – og at det å være toppleder for et konsern på Veidekkes størrelse er noe som krever mye.

- Det har vært en glede å kunne samarbeide med dere som er her i lokalene. Det er ikke hverdagskost å slutte i en jobb som man er så glad i og som har preget mitt liv fullt og helt de siste årene - men det er en tid for alt. I dag er det litt over 18 år siden jeg kom inn dørene i dette selskapet, og jeg har gledet meg til å gå på jobb hver eneste dag. Det har vært 18 innholdsrike år med spennende og krevende utfordringer - og det har vært mange oppturer og noen nedturer - men det hører med. De siste årene, hvor jeg var konsernsjef, har vært de mest morsomme, men også de mest krevende årene i mitt liv. Det blir nesten som drive med ekstremsport, uttalt Giske foran de mange gjestene.

Giske takket både sine tidligere og nåværende kolleger for det tette og gode samarbeidet – og ikke minst sin famille for støtten gjennom alle årene i Veidekke – og det var en tydelig rørt Giske som sa tusen takk for seg til stor applaus fra de mange gjestene i lokalet.

Godt fornøyd med arvtakeren
Giske uttalte også at han er svært glad for at det er nettopp Bengtsson som skal lede Veidekke inn i fremtiden.

- Du har alle forutsetninger for å lykkes. Jeg er overbevist om at du vil ta Veidekke videre, sa Giske

Flere av talerne la stor vekt på at Giske hele tiden hatt et stort hjerte for menneskene han har møtt på sin vei – og dette var også noe Bengtsson fokuserte på i sin tale.

- Arne er en person som på en veldig ekte måte bryr seg om mennesker han møter. Måten han gjør dette på er noen jeg sjelden har sett andre steder – og spesielt ikke som toppleder i et stort konsern. Han ser mennesket som det er. Veidekke er en «peoples business», så det du har gjort innen dette feltet er noe jeg vil ta med videre, uttalte Bengtsson foran Arne Giske – og resten av forsamlingen.

- Jeg håper også alle vet hvilket enormt hardt arbeid Arne har lagt ned i selskapet, la Bengtsson til.

Ydmyk
Bengtsson tar over sjefsstolen i Veidekke mandag.

- Dette gjør jeg med stor ydmykhet og det kiler litt i magen. Vi skal se til at 8.000 familier kan forsørge seg og ha et godt liv og vi skal bidra til å bygge samfunnet samt bidra til vekst for aksjonærene. Det er for tidlig med en programerklæring - men det jeg vet er at vi i Veidekke skal bygge videre på den veldig fine kulturen som er i konsernet. Vi er en bedrift som har verdier som en del av den daglige samtalen – og det skal vi bygge videre på og forsterke. Samtidig skal vi gjennomføre det forbedringsprogrammet som Arne har startet – og utføre de endringene som må til i Veidekke, uttalte Bengtsson.

- Jeg har ett løfte – og det er at jeg og alle medarbeiderne i Veidekke skal gjøre vårt aller beste for at konsernet skal utvikle seg videre i årene som kommer, avsluttet Bengtsson.

Jimmy Bengtsson er frem til mandag administrerende direktør for den svenske entreprenørvirksomheten og konserndirektør i Veidekke, i tillegg til å være landssjef i Sverige, en posisjon han har hatt siden 2016. Bengtsson har jobbet hele sin yrkesaktive karriere i bygg- og anleggsbransjen og var fra 2007 leder av Arcona, som ble kjøpt av Veidekke i 2013. Før dette hadde Bengtsson en lang karriere bak seg i Skanska i Sverige.