<p>Administrerende direktør Grete Aspelund i Sweco. Foto: Svanhild Blakstad</p>Swecodagen 2019. Foto: Svanhild BlakstadHeidi Sørensen, direktør for klimaetaten i Oslo. Foto: Svanhild BlakstadInnovasjonsdirektør Nils Ola Bark i Atea snakket om urban mobilitet og digitalisering. Foto: Svanhild BlakstadTerje Elvsaas fra Oslo kommune snakket om Bilfritt byliv - ren illusjon eller mulig realitet. Foto: Svanhild BlakstadSara Polle fra Sweco. Foto: Svanhild BlakstadTorbjørn Sele, Ferd, Jennie Almen og Kjersti Folvik, begge Aspelin Ramm. Foto: Svanhild BlakstadBørre Helgensen, Sweco, og Atle Strøm, Moment Eiendom. Foto: Svanhild BlakstadWinfried Schall i Moelven Wood deltok på Swecodagen 2019. Foto: Svanhild BlakstadPetter Meyer i Meyer Hauagen og administrerende direktør Grete Aspelund i Sweco. Foto: Svanhild BlakstadKristian Balke i Skanska og Sanel Krilic fra Sweco. Foto: Svanhild BlakstadSwecodagen 2019. Foto: Svanhild BlakstadSwecodagen 2019. Foto: Svanhild BlakstadFra Swecodagen 2019. Foto: Svanhild BlakstadSwecodagen 2019. Foto: Svanhild BlakstadSwecodagen 2019. Foto: Svanhild BlakstadSwecodagen 2019. Foto: Svanhild Blakstad

Sweco samlet fullt hus om urban mobilitet

Den årlige Swecodagen samlet 230 deltakere som ville få med seg det aller siste innen forflytning i byen.

Det er sjette år på rad at rådgiverkonsernet arrangerer sin egen temadag, hvor rådgiversiden, bygg- og eiendomsbransjen og representanter fra næringsliv og det offentlige er samlet.

Tema for dagen var urban mobilitet, og arrangementet er en del av den internasjonale mobilitetsuken og hovedprogrammet til miljøhovedstadsåret 2019.

Byggeindustrien møtte Sweco-direktør Grete Aspelund like før hun åpnet konferansen Urban Move.

– Hensikten med eventet er å få aktører fra byggenæringen til å møtes og diskutere det som er aktuelt i tiden. Nå er det mobilitet i byene som er veldig i tiden, sier Aspleund til Byggeindustrien.

På programmet sto innlegg fra både Klimaetaten i Oslo kommune, Vy, elsparkesykkelleverandøren Voi, Atea og noen av Swecos egne mobiliteteksperter.

– For oss er det viktig å få frem byutvikling på innbyggernes premisser. Det er et perspektiv som vi ser må styrkes, og at det ikke bare blir snakk om bil eller ikke bil eller kollektiv. Men rett og slett hvordan vi legger til rette for at byen blir god å bo i for folk, sier Aspelund.

Hun forteller hun er fornøyd med bredden i deltakere, men hadde gjerne sett at flere fra entreprenørbransjen deltok.

– Vi har med oss en del eiendomsaktører, som er veldig viktige når vi planlegger gode bysentrum. Men det er få entreprenører, og vi hadde ønsket at flere av dem kom også, sier hun.

Arrangementet ble avsluttet med debatt om fremtidens mobilitetsløsninger, hvor foredragholderne deltok i tillegg til blant annet Norges bilbransjeforbund og direktør Heidi Sørensen i Klimaetaten i Oslo.