Det nye Munchmuseet i Bjørvika. Foto: Tove Lauluten/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Bright leverer AV-utstyr til det nye Munchmuseet i Bjørvika

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har inngått kontrakt med Bright Norway AS om AV-utstyr til det nye Munchmuseet i Bjørvika.

– Det nye Munchmuseet skal levere kunst- og kulturopplevelser av høy kvalitet og dette skal også gjenspeiles i installasjoner og AV-utstyr. Vi er glad for å ha med oss Bright på laget, sier Eli Grimsby direktør for Kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune i en pressemelding.

– Vi i Bright er både stolte og glade for å bli tildelt en slik prestisjefylt kontrakt, og vi ser frem til å være med å bidra til den fremtidige publikumsopplevelsen i dette fantastiske bygget. Leveransen er en av de mest omfattende Bright har inngått avtale om så langt, og vil speile både spiss og bredde av vår tverrfaglige kompetanse, sier Jan-Inge Ingebrigtsen daglig leder Bright Norway.

Det nye Munchmuseet inneholder blant annet 11 utstillingssaler, undervisningsrom, bibliotek, to saler til konserter og arrangementer, et lite amfi med glassvegger der det er mulig å vise film eller presentasjoner, et stort og åpent torg med en rekke publikumsfunksjoner. Bright skal levere AV-utstyr, digital skilting og sceneteknikk til det nye Munchmuseet.

– Det nye Munchmuseet skal gi gode kunst- og kulturopplevelser, og da er det viktig med gode tekniske løsninger til lyd, lys og formidling. Ny teknologi vil bidra til moderne museumsdrift og legge til rette for ulike typer arrangementer for et bredt publikum, sier Grimsby.

Bright har bred erfaring og har designet, produsert og installert teknisk utstyr for ulike kulturbygg over hele Norden. Kontrakten med Bright Norway AS omfatter leveranse av et bredt spekter av AV-utstyr av høy kvalitet og robusthet til det nye museet blant annet:

  • Toppsystem for AV-styring
  • AV over IP-infrastruktur
  • Opptaksutstyr og streaming
  • Digital skilting, inkludert programvare og hardware for produksjon/distribusjon av innhold
  • AV-utstyr til ulike typer møteromsfunksjonaliteter
  • AV-utstyr til amfi og hovedsal, inkludert sceneteknikk
  • Fastmontert og digital teleslynge
  • Mobil utstyrsbase for fleksibel scenerigg og installasjoner
  • Visningsenhet for audioguide
  • Nettbrett til digital produksjon
  • Samt diverse andre AV-løsninger

Det nye museet blir et landemerke i Oslo av høy kvalitet hvor man kan oppleve en av Norges største kunstnere gjennom tidene. Det nye Munchmuseet skal huse Munchsamlingen på nærmere 28 000 kunstverk. I tillegg skal det inneholde Stenersens, Amaldus Nielsens og Ravensbergs samlinger, og vil ha kapasitet til å ta imot større internasjonale utstillinger.

Kontrakten som er inngått med Bright Norway AS har en verdi på ca. 25,8 millioner kroner eks. mva. uten opsjoner.