Avdelingssjef Klima, energi og bygningsfysikk

Skanska er et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekt i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekt. Konsernet har i dag ca. 40.000 medarbeidere i utvalgte hjemmemarkeder i Europa og USA.

FirmaSkanska Teknikk
FylkeOslo
Søknadsfrist15.09.2019

Skanska Teknikk er Skanskas interne rådgiverenhet. Enheten består av flere avdelinger og dekker fagområdene energi, miljø og klima, byggeteknikk og bygningsfysikk, geoteknikk, konstruksjonsteknikk, betongteknologi, tekniske fag, BIM og VDC.

Skanska har et mål om å være den ledende grønne prosjektutvikler og entreprenør. Vi skal ta vår del av ansvaret for den globale klimautfordringen og være en del av løsningene byggenæringen må skape for å redusere klimagassutslippene i tråd med FNs bærekraftmål. Skanska har realisert et utall BREEAM-bygg, bygg med mål om null energiutslipp, Powerhouse og bygg med lave klimagassfotavtrykk. Gjennom dette har vi opparbeidet betydelig kompetanse med tanke på utforming av bygg, tekniske løsninger og materialvalg. Innenfor anlegg er vi også i gang med miljøsertifisering med CEEQUAL. Vi har realisert vårt første CEEQUAL-prosjekt og en rekke andre er under produksjon. Innenfor anlegg tar vi nå viktig steg for å redusere vårt klimafotavtrykk i framtida. Disse initiativene krever betydelig utvikling, som blant annet er forankret i flere FoU-prosjekter støttet av Forskningsrådet der Skanska er med som partner eller eier.

Sentralt i Skanskas satsning på det grønne står våre interne rådgivere i Skanska Teknikk, og med avdeling Klima, energi og bygningsfysikk i spissen. Avdelingen har vært involvert i alle Skanskas prosjekter med høye energi- og miljøambisjoner, fra utvikling av konsepter til realisering av prosjektene. Skanska Teknikk, avdeling Energi, klima og bygningsfysikk, har sentral godkjenning for prosjektering av bygningsfysikk i tiltaksklasse 3, inkludert energi.

Avdeling Klima, energi og bygningsfysikk består av 16 spesialiserte rådgivere med kompetanse innen blant annet sertifisering (BREEAM-NOR, Well og CEEQUAL), energi og inneklima, bygningsfysikk og miljøriktig materialvalg (LCC/klimagasser/LCA). Medarbeiderne består av rådgivere, seniorrådgivere og flere sjefrådgivere med doktorgrad og lang erfaring. Vi søker:

Avdelingssjef, Klima, Energi og Bygningsfysikk (KEB)

Vi kan tilby:

  • En meget spennende rolle i et av Norges fremste fagmiljøer innenfor klima, energi og grønne kvaliteter i bygg og anlegg
  • Mulighet for utvikling både som leder og fagperson
  • Et internasjonalt konsern i ryggen med lang erfaring og kompetanse til å bygge de grønneste bygg og anleggene i dag og i fremtiden. Skanska er rangert av Fortune, som eneste selskap i bransjen, som nummer 20 på «Change the World» list 2019.

Ansvar / arbeidsoppgaver:

  • Bidra til økt samhandling og utnyttelse av KEB til det beste for våre kunder og Skanskas virksomhet
  • Lede, videreutvikle og forsterke vårt fagmiljø innen energi, miljø og klima som ledd i Skanskas grønne satsning
  • Drive innovasjons- og utviklingsarbeid innenfor relevante områder
  • Drift, økonomi og resultatansvar for avdelingen
  • Tenke helhet, utvikle og utnytte konsernets samlede ressurser for å maksimere kundeverdi og konsernets verdiskapning
  • Profilere og representere Skanskakonsernet på en profesjonell måte internt og eksternt

Kvalifikasjoner:

  • Relevant master innenfor ett eller flere av avdelingens fagområder
  • Dokumentert god ledererfaring
  • Kjennskap til bygge- og anleggsnæringens muligheter innenfor klima, energi og miljø

Egenskaper:

Vi leter etter deg som har et høyt engasjement for de klima- og miljøutfordringene byggenæringen, og dermed Skanska, står ovenfor. Du har erfaring med ledelse, og er god på å skape engasjement, felles mål og arenaer for innovasjon og utvikling. Du kommuniserer godt og tydelig både i møte med egne medarbeidere og kunder.

Stillingen rapporter til Regiondirektør i Skanska Teknikk og inngår i Skanska Teknikk sin ledergruppe.

Kontorsted i nye lokaler i Lakkegata 53 i Oslo sentrum.

Kontakt:
Regiondirektør Kristin Holthe, +47 466 20 597
HR sjef Vibeke Fjeld, +47 982 10 198

Søk stilling

Vis flere stillinger: