Styreleder i Workinntoppen Åge Fossum (til venstre) og prosjektsjef i Consto Nord, Torgeir Ingebrigtsen, peker på modellen av de to siste byggene som nå skal bygges på gigantprosjektet Workintoppen. Foto: Consto

Consto bygger siste trinn på Workinntoppen

Consto signerte for få dager siden kontrakt om bygging av de to siste byggene på Workinntoppen i Tromsø. Til neste år står en helt ny bydel og det hittil største boligprosjektet utenfor Oslo ferdig.

Spaden er allerede satt i jorda for de to siste byggene, som rommer 56 leiligheter og har et samlet BTA på 6.425 kvadratmeter.

Når de to siste byggene på Workinntoppen overleveres i desember til neste år, har prosjektsjef Torgeir Ingebrigtsen og hans team bygd totalt 502 leiligheter fordelt på 15 bygg, i tillegg til et stort parkeringsanlegg og parkområder.

Og det på ganske kort tid:

- Da vi startet i 2014 lagde vi en fremdriftsplan som sa at vi skulle være ferdig i 2020. Vi er stolte av at vi har holdt planen. Noen av byggene har vi også overlevert før tiden, sier Torgeir Ingebrigtsen i en pressemelding.

Styreleder i Workintoppen AS, Åge Fossum, er også fornøyd.

- Når Workintoppen blir ferdigstilt i løpet av neste år, har det kun tatt seks år å utvikle, selge og bygge ut hele prosjektet, sier Fossum.

Workinntoppen eies med 50 prosent hver av Profier AS og Barlindhaug Eiendom AS.

Dette området av Tromsø er blitt et attraktivt sted å bo, og salget har hele tiden gått veldig bra. Så langt er det solgt hele 446 leiligheter til en samlet eiendomsverdi på ca 1,9 milliarder kroner siden oppstarten i 2015, opplyser Fossum.

- Dette enorme salget viser at området er meget populært å bo i med meget gode sol- og utsiktsforhold, populære bokvaliteter samt nærhet til sentrum og friområdene på Tromsøya, sier han.

Prosjektet har skapt store ringvirkninger lokalt. Ingebrigtsen anslår at omkring 70 prosent av alle varer og tjenester er kjøpt fra det lokale næringslivet.

- Hovedsakelig har vi engasjert lokale underentreprenører og leverandører. Og alt byggemateriale kjøper vi lokalt, sier Ingebrigtsen.