Ill. MAD

Conceptor Bolig bygger ut Bugten Brygge

Conceptor Bolig skal nå bygge ut Bugten Brygge, som ligger midt mellom Porsgrunn og Skien. I alt skal det bygges 81 leiligheter i prosjektet langs elvebredden. Veidekke skal stå for bygging av prosjektet.

De 27 leilighetene ligger ved elva og de historiske omgivelsene på Menstad, Borgestad gård og Borgestadholmen. Videre ligger de i nærheten av de nyere handelsområdene på Kjørbekk og Rødmyr i Skien. Her satser flere store kjeder og bedrifter.

– Vi gleder oss til å få lagt prosjektet ut i markedet, sier Lasse Skjelbred, som er administrerende direktør i Conceptor Bolig AS.

Prosjektleder Frank Johannessen i Conceptor Bolig forteller at man er inne i fasen hvor man jobber med de siste detaljene rundt utviklingen av prosjektet.

– Målet er at vi nå skal få god fremdrift og at byggestart kommer allerede i år, sier Johannessen.

– Det er med stor glede vi nå straks lanserer det første bygget. Her kommer det 27 leiligheter, fordelt på fem etasjer og med parkering i kjeller. Variasjonen i leilighetene vil dekke de fleste behov. Her finner du små, arealeffektive leiligheter på 37 kvadratmeter opp til de romslige på 115 kvadratmeter. Flere av leilighetene er gjennomgående og kan skilte med to balkonger, hvorav hovedbalkongen har utsikt mot Skien/Porsgrunnselven. Byggestart er planlagt til senhøsten i år, legger Johannessen til.

Arkitektfirmaet Mad, avdeling Bergen har tegnet prosjektet sammen med Conceptor Bolig. De vant oppdraget etter en arkitektkonkurranse, og har valgt å bruke mye tre i fasadene på byggene for å gi det et flott arkitektonisk preg. Tomten er på cirka 10.000 kvadratmeter.

Conceptor Bolig bygger leiligheter og boliger i det indre InterCity-området og har cirka 2.500 leiligheter under utvikling. Selskapet har for tiden prosjekter under utvikling i Hamar, Ullensaker, Asker, Sætre, Horten, Sandefjord, Røyken og i Skien.

– Det er Veidekke som skal stå for bygging av prosjektet og Privatmegleren som står for salget, sier Frank Johannessen.