Talgø Møre Tre er nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2019. Foto: Lediard Foto

Talgø Møre Tre nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2019

Talgø Møre Tre i Surnadal er nominert til Byggenæringens Innovasjonspris for sine nyutviklede trelastprofiler.

«Talgø Møre Tre så behovet for å løfte tradisjonelle trelastprodukter inn i en kontekst tilpasset en mer moderne byggestil. Resultatet ble Concise Collection som med økt fokus både på miljø og estetikk appellerer til den moderne husbyggeren. Concise Collection er nyutviklede trelastprofiler for kledning, terrasse, tretak og lekter til staffasje og fasade. I tillegg til design og designlikhet mellom produkter ble det i utviklingsfasen satt fokus på kvalitet og teknisk funksjon. Alle produktene er utviklet for å passe sammen, med rette kanter og enkle linjer som skaper en helhet fra terrassegulv, til fasadedetaljer og helt opp til taket», skriver Bygg Reis Deg i en pressemelding.

Nå er bedriften nominert til Byggenæringens Innovasjonspris 2019 for løsningen.

– Markedet går i retning av en mer moderne byggestil, og mot en mer kravstor kundegruppe. Selv feltutbygg og større bygninger designes med en mer moderne arkitektur i dag, enn det vi har sett bare for få år siden, sier Bjørn Hauglann, divisjonssjef for salg og marked i Talgø Møre Tre i pressemeldingen.

Talgø Møre Tre har gjennomført en studie av markedsundersøkelser og samtaler med utbyggere, entreprenører og byggevarekunder som bekrefter dette. Undersøkelsene viser at snart ønsker annenhver husbyggerkunde å bygge i moderne byggestil.

– Denne måten å tenke konseptuelt på, og favne om både design, kvalitet, finish og funksjon har ikke vært gjort før på dette produktområdet, og vi anser det som nyskapende og fremtidsrettet, sier Kristin Malonæs, direktør for Customer Operations i Innovasjon Norge og juryens leder.

Vinneren blir kåret under Byggenæringens Innovasjonskonferanse, fredag 18.oktober under Bygg Reis Deg messen.