Lars Holm blir ny boligdirektør i Oslo S Utvikling (OSU). Foto: OSU

Lars Holm blir ny boligdirektør i OSU

Lars Holm kommer fra stillingen som regionsdirektør i Skanska Eiendomsutvikling, og blir nå ny boligdirektør i Oslo S Utvikling (OSU).

Det skriver OSU i en pressemelding onsdag.

– Dette var en jobb jeg ikke kunne si nei til, sier Holm i pressemeldingen.

– Lars får ansvaret for å både utvikle og selge boliger med høy kvalitet slik at de blir blant de mest attraktive i hele landet. Det vet jeg at vi kan få til, sammen, sier, Synnøve Lyssand Sandberg, administrerende direktør i Oslo S Utvikling.

– Street smart

Sandberg har tidligere jobbet sammen med Holm i Skanska Eiendomsutvikling.
– Jeg kjenner Lars som en kompetent, reflektert og street smart type. Han er også en person som er lett å like. Det er viktig for en relativt liten organisasjon som OSU, sier Sandberg.
– Hans erfaring med å styre store prosjekter kombinert med hans bakgrunn som arkitekt, er også svært viktige grunner til at vi ønsket Lars som vår nye boligdirektør, sier OSU-sjefen.

Stor oppgave

Holms første oppgave blir å utvikle og selge Clemenskvartalet. Prosjektet ligger mellom Middelalderparken og sjøen i Bjørvika, og eies sammen med HAV Eiendom. På tomten jobber nå en rekke arkeologer med utgravinger, før selve byggingen starter senere i år. Clemenskvartalet skal bestå av rundt 265 boliger, i et kvartalsbygg med et grønt, stort gårdsrom og fasader som varierer i form, høyde og farge.

– Jeg synes OSU har tatt mange gode grep for å lage det som blir en stadig mer levende bydel. Kombinasjonen av bolig, næring, handel og kultur er veldig spennende. De har også satt miljø og arkitektur på agendaen, og jeg gleder meg til å ta dette videre, sier den nye boligdirektøren.

Lars Holm er utdannet arkitekt fra NTNU. Han har tidligere jobbet for Aviaplan og Lidl, før han begynte i Skanska i 2006. Der ble han regionsdirektør i 2017.

Holm begynner i den nye jobben i løpet av oktober. Han etterfølger Jørgen Blix, som nylig gikk til Naturbetong.