Stine Ilebrekke Undrum. Foto: Anne Mette Storvik, Bane NOR

Stine Ilebrekke Undrum skal fungere som utbyggingsdirektør i Bane NOR

Fra 1. oktober vil Stine Ilebrekke Undrum (49) fungere i rollen som konserndirektør Utbygging. Konserndirektør Einar Kilde slutter 30. september, og Undrum vil lede divisjonen mens rekrutteringsprosessen for en permanent erstatter pågår.

Stine Ilebrekke Undrum har bakgrunn fra Bane NOR og Jernbaneverket. Hun jobber i dag som prosjektdirektør for Utbygging øst der ansvaret omfatter utbyggingsprosjektene på Dovrebanen og Østfoldbanen.

– Jeg er veldig fornøyd med at Stine har takket ja til å fungere i rollen. Hun kjenner selskapet og divisjonen godt og har de beste forutsetninger for å videreføre arbeidet med utvikling av prosjektporteføljen i Utbyggingsdivisjonen, sier konsernsjef Gorm Frimannslund i en melding på banenor.no.

Einar Kilde. Foto: Anne Mette Storvik / Bane NOR

Den midlertidige ansettelsen kommer i kjølvannet av at Einar Kilde like før sommerferien sa opp sin stilling som konserndirektør for utbygging.

Han hadde på det tidspunktet vært i Bane NOR i ni måneder, og oppsigelsen har vakt stor oppsikt i både jernbanemiljøet og i det politiske miljøet.