Flere hundre redningsmannskaper har jobbet døgnet rundt for å sikre demningen ved Toddbrook Reservoir i Whaley Bridge. Foto: Danny Lawson/PA via AP / NTB scanpix

Briter vender hjem etter at demning ble sikret

Innbyggerne i en engelsk småby som var truet med oversvømmelse fordi en demning sto i fare for å kollapse, får vende hjem.

Britisk politi opplyser onsdag ettermiddag at faren er over i Whaley Bridge, hvor deler av en demning sist torsdag raste ut etter kraftig regnvær. Over 1.500 innbyggere ble bedt om å evakuere.

Flere hundre redningsmannskaper har siden jobbet døgnet rundt for å pumpe vann ut av magasinet og dermed minske presset på demningen.

Et militært helikopter har sluppet hundrevis av tonn med stein og singel i sekker for å forsterke den ødelagte delen av veggen i det 180 år gamle Toddbrook Reservoir.

– Det harde arbeidet og innsatsviljen for å oppnå dette, har ganske enkelt vært utrolig og betyr at jeg nå er i stand til å oppheve evakueringsordren på Whaley Bridge og omegn, sier visepolitisjef Rachel Swann i en uttalelse fra Derbyshire-politiet.

– Faren fra millioner av tonn vann som kunne ha ødelagt boliger og levebrød, kan ikke undervurderes, tilføyer hun.

I helgen fikk de evakuerte avlegge en snarvisitt for å hente nødvendige eiendeler. Onsdag kunne innbyggerne flytte hjem etter å ha tilbrakt nesten en uke borte fra hjemmene sine.