Rupert Hanna går fra Byggtjeneste til Catenda. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Hanna fra Byggtjeneste til Catenda

Rupert James Hanna går fra Norsk Byggtjeneste til ny jobb som prosjektleder i Catenda.

- Catenda er et spennende selskap som gjennom Bimsync har utviklet en teknologi som er svært relevant for den globale byggenæringen. De har klart å balansere godt mellom et intuitivt brukergrensesnitt, fleksibilitet og skalerbarhet. Samtidig har de en unik evne til å integrere med kundenes systemer og jobbe med åpne standarder, sier Hanna i en pressemelding.

- Jeg ser virkelig fram til å bruke min kunnskap og erfaring fra digitalisering, BIM for entreprenører og produktinformasjon til å bidra inn i Catendas neste vekstfase. Etter å ha fulgt selskapet utenfra i flere år, er jeg utrolig glad for nå å bli del av teamet, legger han til.

Han skal jobbe med ulike prosjekter for forskjellige deler av selskapet, slik at hans kompetanse blir best mulig benyttet for å styrke posisjonen Catenda har internasjonalt. En av oppgavene blir å bidra til at Bimsync klarer å levere på alle faser i en livssyklus, og gjennom det øker markedsposisjonen både i Norge og ute.

Hanna har jobbet med prosjektering av rørsystemer Olje og Gass (Aker Maritime) og senere farmasøytisk industri (GE Healthcare). Her så han behov for effektivisering av informasjonsflyt i prosjekter, og i 2008 startet han i Skanskas nylig opprettede BIM-avdeling. Gjennom ni år i Skanska hadde Hanna flere roller med operativ BIM-koordinering, deretter som avdelingsleder og senere med internasjonalt fagansvar for BIM. I Norsk Byggtjeneste fikk han muligheten til å styre programvareutviklingen rettet mot entreprenør kunder som ønsker å bruke produktdata.

- Som en av de ledende ekspertene på digitalisering av byggenæringen i Norge, en som faktisk har jobbet hos en entreprenør og som forstår fordelene og utfordringene ved å innføre digitale arbeidsprosesser i en kompleks næring, så er vi svært begeistret for å få Rupert Hanna med på Catenda-teamet. Han kommer til å være med på å utvikle produktene våre og sikre at vi fortsatt forstår byggenæringen fra innsiden, sier Catenda-direktør Håvard Bell.