Spennende dager venter i Arendal

Mandag går startskuddet for den mye omtalte Arendalsuka - stedet hvor politikken møter næringslivet og media. Byggenæringen er i år tyngre til stede enn noen gang.

Arendalsuka, som stadig har vokst i omfang etter modell av svenske Almedalsuken, vil i løpet av neste uke fullstendig snu den lille sørlandsbyen på hodet. Det vil bli organisert over 1.200 arrangementer og det settes opp over 200 stands. Dette er blitt stedet å vise seg om man skal være med i samfunnsdebatten og ha en stemme inn mot politikerne og næringslivet i tillegg til å få en bit av det store mediebildet som omkranser arrangementet.

I år markerer Arendalsuka også opptakten til høstens kommunestyre- og fylkestingsvalg – og interessen er dermed ekstra stor i år. Uka markerer i prinsippet selve startskuddet på valgkampen – og er blitt arrangementet som markerer overgangen fra sommermodus til den travle arbeidshverdagen.

Byggenæringens selskaper og organisasjoner har tatt en stadig større del av oppmerksomheten rundt arrangementet – og en rekke ulike aktører med tilknytning til Arendalsuka vil markere seg i løpet av disse dagene. En rekke samtaler, debatter og utstillinger skjer i byggenæringens navn – noe som selvsagt er naturlig gitt næringens viktige plass i norsk samfunns- og næringsliv. Som en av landets desidert største og viktigste næringer både skal og bør byggenæringen også være tungt til stede under Arendalsuka – for å sette sine saker på dagsorden og bidra inn i den viktige samfunnsdebatten. Byggenæringen har en stemme enda flere burde lytte til - og da må man også markere seg i løpet av disse dagene.

Vi i Byggeindustrien/bygg.no satser i år også mer inn mot arrangementet enn noen gang tidligere. Redaksjonen vil være tungt representert under hele Arendalsuka - og vi vil dessuten gjennomføre fem live podkaster sentralt i Arendal sentrum.

Byggeplassen er blitt en av landets mest populære podkaster for byggenæringen - og under Arendalsuka inviterer Byggeindustriens Frode Aga og Christian Aarhus topper fra både entreprenør- og byggherresiden i norsk byggenæring til live podkast fra mandag til og med torsdag. Totalt er det satt opp fem podkaster. Temaer som klima og miljø, utenlandske entreprenører, etisk handel og vannsikkerhet står på samtaleplanen. I løpet av de fem podkastene vil blant annet Tomas Carlsson (NCC), Ståle Rød (Skanska), Harald V. Nikolaisen (Statsbygg), Ingrid Dahl Hovland (Nye Veier), Julie Brodtkorb (MEF) og Kari Sandberg (EBA) være blant gjestene.

Her er programmet:

Mandag 1430-1500:
Kan fossilfrie anleggsprosjekter noen gang bli klimavennlige?
– med gjestene Ingrid Dahl Hovland (administrerende direktør i Nye Veier) og Ståle Rød (konsernsjef i Skanska Norge).

Tirsdag: 1430-1500:
Utenlandske entreprenører i Norge – en dyd av nødvendighet?
– med gjestene Bettina Sandvin (byggherredirektør i Statens vegvesen) og Kari Sandberg (administrerende direktør i Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA)).

Onsdag: 11.00-11.30:
Havariet i det norske infrastrukturmarkedet. Hva kan vi lære av svenskene?
– med gjesten Tomas Carlsson, konsernsjef i NCC AB.

Onsdag 1430-1500:
Vet du hva du handler til byggeprosjektet?
– med gjestene Harald V. Nikolaisen (administrerende direktør i Statsbygg) og Heidi Furustøl (daglig leder Etisk Handel Norge).

Torsdag 1440-1510:
VA-forfallet. Er vannet vårt trygt?
– med gjestene Julie Brodtborb (Maskinentreprenørenes Forbund (MEF)) og Helge Eide (direktør for interessepolitikk i KS).

Arrangementene finner sted i lokalene til Nonno i Kirkegaten 1, sentralt i Arendal.

Les mer om Byggeindustriens program på arendalsuka.no.