Et jordras gikk mellom husene i Vassenden i Jølster kommune forrige uke. Et ras gikk også over fylkesvei 451. En mann i 50-årene er savnet, og mandag gjenopptar politiet søket etter ham. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Gravesøk etter savnet mann i Jølster avsluttet uten funn

En mann i 50-årene er fremdeles savnet etter rasene i Jølster. Søkene i rasmassene på land ble mandag avsluttet, uten funn.

Fakta om jordrasene i Sogn og Fjordane

* 30. juli gikk det flere jordras i Jølster og Førde i Sogn og Fjordane etter et kraftig regnvær. Fem av rasene som gikk i Jølster kommune, var av større karakter, ifølge NVE.

* På E39, hovedfartsåren i Sogn og Fjordane, gikk det fire ras på en strekning på 3 kilometer. På fylkesvei 451 feide et bredt ras med seg veien ut i vannet. En bil ble tatt av raset, og en savnet mann i 50-årene antas å være omkommet.

* Jordrasene førte til at folk mistet strømmen og ble isolerte slik at de måtte evakueres i båter. På et tidspunkt var rundt 150 personer evakuerte.

* Flere bygninger og mye infrastruktur ble ødelagt. Blant annet ble fem av Telenors basestasjoner satt ut av ras. Områder var tidvis uten mobildekning.

* Per 1. august hadde forsikringsselskapet Tryg fått inn skadesaker fra Jølster for en halv million kroner.

Kilde: NTB / NVE

Det skriver Bergens Tidende.

Mandag har letingen bestått av å grave opp et område på land der et av rasene gikk over fylkesvei 451. Gravearbeidet ble gjort på Skei-siden av skredet, som følge av at brannmannskaper søndag søkte med metalldetektor i skredet.

En geolog har vurdert det aktuelle området som trygt å grave i. Magnetsøker fra båt og miniubåt vil bli satt inn i søket i vannet tirsdag.

30. juli gikk det flere jordras i Jølster og Førde i Sogn og Fjordane etter et kraftig regnvær. Skredene gikk mellom Skei og Vassenden og kuttet kommunen i to. På hovedfartsåren i Sogn og Fjordane, E39, gikk det fire ras på en strekning på 3 kilometer. På fylkesvei 451 feide et bredt ras med seg veien ut i vannet.

En bil ble tatt av raset på fylkesveien, og en savnet mann i 50-årene antas å være omkommet.