DSB øker skogbrannberedskapen ytterligere. I løpet av helgen vil det totalt være 13 helikoptre i beredskap over hele landet. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

DSB øker skogbrannberedskapen ytterligere

Det varme og tørre været kombinert med fare for lyn og torden i flere fylker gjør at DSB øker skogbrannberedskapen ytterligere.

Det vil i forbindelse med den økte beredskapen totalt bli utplassert 13 skogbrannhelikoptre over hele landet, opplyser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) fredag ettermiddag.

Åtte skogbrannhelikoptre vil fra fredag være i beredskap. Disse vil være lokalisert i Tana, Tromsø, Mo i Rana, Trondheim, Sauda, Ljosland, Kjeller og på Torp. Ytterligere ett helikopter vil bli satt inn på Kjeller lørdag. I tillegg vil det fra søndag settes inn to helikoptre på Sola og to i Kinsarvik.

– Nå er det uansvarlig å bruke engangsgrill, tenne bål eller slenge fra seg en sigarettsneip i naturen. Vi ber derfor om at folk bruker sunn fornuft og utviser aktsomhet når de er i naturen den nærmeste tiden, sier direktør Cecilie Daae i DSB.

Det vil ifølge DSB bli gjort en ny vurdering av beredskapen mandag.