Konsernsjef i Skanska Norge, Ståle Rød, og adm.dir. i Entra, Sonja Horn.

Skanska rehabiliterer Universitetsgata 2 for Entra

Skanska skrev forrige uke kontrakt om rehabilitering av Universitetsgata 2 for Entra.

– Jeg er glad for at Entra viser oss tillit til å rehabilitere denne markante bygningen i Oslo sentrum. Sammen med Entra har vi det siste halve året bidratt til å utvikle et tradisjonelt kontorbygg til moderne og attraktive kontorlokaler, sa konsernsjef i Skanska Norge, Ståle Rød, i forbindelse med kontraktsigneringen i en pressemelding.

Administrerende direktør i Entra, Sonja Horn forteller at Universitetsgata 2 blir skreddersydd for kunnskapsdeling og møteplasser på en annen måte enn i et tradisjonelt kontorbygg. Bygningen skal rehabiliteres til et arbeidssted der fysiske omgivelser er tilrettelagt for å jobbe tverrfaglig med innovasjon og forretningsutvikling på tvers av selskaper.

– I Universitetsgata 2 vil de fysiske arealene skreddersys for å stimulere til samarbeid mellom aktørene i kompetansehuset. I et slikt prosjekt er det avgjørende med god faglig kompetanse og erfaring, og vi er veldig fornøyde med valget av Skanska som samarbeidspartner på dette prosjektet, sier Horn.

Skanska vant konkurransen om dette prosjektet i slutten av 2018. Prosjektet har blitt utviklet i en samspillsfase og kontrakten ble undertegnet 4. juli.

– Jeg vil berømme Entra for å vektlegge kompetanse og gjennomføringsevne så sterkt i konkurransen om dette prosjektet. Det passer Skanskas strategi godt. Samtidig er det både spennende og krevende å skulle ta vare på både bærende konstruksjoner og fasader. Men jeg mener at det er en riktig vei å gå i et bærekraftperspektiv, sier Ståle Rød, som begrunner dette med at CO2-fotavtrykket til bygget dermed blir betydelig mindre enn om man skulle bygget nytt.

Innvendig riving av bygget er gjennomført i en egen entreprise som Skanska ikke har ansvar for. Byggeprosjektet starter opp i tredje kvartal 2019 og skal være ferdig til 1. juni 2021.