Produksjonsutstyret ble montert rekordraskt på bare tre uker, og produksjon av takstoler er allerede i gang. Fra venstre: Kåre Dalen, Bjørn Ruud (daglig leder), Thomas Beck (eier), Rolf N. Hansen (produksjonssjef), Cato Ness (adm. dir. CF), Per Ole Ruud, Atle Hågan (ingeniør), Sven R. Hansen ( Markedssjef Byggsystemer CF) og Hans K. Hansen

Carlsen Fritzøe utvider med takstoler

– Carlsen Fritzøe er nå en komplett leverandør av byggsystemer etter at den nye precut-fabrikken utenfor Larvik også skal satse på takstoler, sier Thomas Beck i Beck Holding, selskapet bak Carlsen Fritzøe-kjeden.

Det ferske selskapet PreKon AS mellom Larvik og Stavern har endret navn til PreTak AS som følge av at det nå også skal satses på takstoler, skriver Carlsen Fritzøe i en pressemelding.

PreTak AS blir en komplett leverandør av byggesystemer i samarbeid med elementfabrikken 1-2-Tre AS på Revetal. I forbindelse med oppstarten av selskapet PreKon poengterte Beck at CF har registrert en økende etterspørsel etter konstruksjonspakker, hvor man får levert sperrer, vegger og bjelkelag ferdig produsert som precut. Nå vil proffkundene til CF kunne bestille konstruksjonspakker inklusive takstoler og få et ferdig prosjektert byggesystem for bærende konstruksjoner.

Topp moderne anlegg

Salgs- og markedssjef byggsystemer i CF, Sven Rudi Hansen har hatt ansvar for oppstarten av fabrikken. Nå er nøkkelpersoner med lang erfaring og faglig kunnskap og utstyr på plass.

– Daglig leder er Bjørn Ruud og med blant andre ingeniør Atle Hågan på laget sikrer vi oss leveranser med stor nøyaktighet, fremholder Sven Rudi Hansen.

PreTak har investert i avansert og moderne utstyr med to effektive jigger med høy nøyaktighet. Kappanlegget består av en Hundegger Speed-Cut SC3 komplettert med en Randek SP720, begge CNC-styrte. Programvaren som brukes på konstruksjonen, er Pamir, som nær sagt hele bransjen benytter. PreTak er medlem i Norske Takstolers Forening og har sentral godkjenning i klasse 2 innen konstruksjonssikkerhet og er CE godkjent.

Produktene som PreTak vil satse på foruten takstoler, er sperretak, konstruksjonspakker, beslag, hulldekker i tre, bjelkelag og dragere. I tillegg tenker CF helt nytt og kan nå tilby forskalingsbukker til vei, bru og anlegg.

– Med dette vil CF sikre seg varer med høy kvalitet og kort leveringstid gjennom egen produksjon. At CF blir en betydelig aktør innen byggsystemer vil være en stor fordel for alle kunder av CF, sier Beck.