Fagspesialist BIM / BIM Strateg Bygg

Sweco former fremtidens byer og samfunn

Vi skaper bærekraftige bygg og effektiv infrastruktur. Sweco er Europas ledende rådgivende ingeniørselskap. Vi er over 16.000 medarbeidere i Nord-Europa og gjennomfører årlig prosjekter i 70 land over hele verden.

FirmaSweco Norge
FylkeOslo
Søknadsfrist31.08.2019

Er du en erfaren og kompetent BIM-spesialist?

I Sweco møter du dyktige kolleger som setter pris på meningene dine. Sammen jobber dere på spennende og inspirerende prosjekter som skaper framtidens Norge. Jobben vår er å sørge for at dagens og morgendagens samfunn kan tilby alt det innbyggerne trenger; rent vann, varme boliger, effektiv transport og moderne sykehus. For å lykkes med det, må vi ha et tett samarbeid med kundene våre. Derfor er den typiske Sweco-medarbeideren både imøtekommende, faglig dyktig og engasjert i kundenes prosjekter.

Hos oss gjør du en forskjell. Fremveksten av moderne 3D-dataverktøy har revolusjonert bygge- og infrastrukturprosjekter, og gir uendelige muligheter til å forenkle kommunikasjonen og effektivisere prosjektgjennomføringen i ulike prosjekter. Som vår nye fagspesialist på BIM er du bindeleddet mellom mennesker, prosjekter og teknologi, og en samarbeidspartner for alle aktører i alle prosjektfaser.

Vi har bygget opp egne enheter med spesialkompetanse på BIM og de verktøyene og metodene som trengs for å kunne gjennomføre modellbasert prosjektering på en god måte. Den største enheten ligger i Oslo og består av rundt 25 personer. Her har vi samlet spisskompetanse innenfor de fleste BIM-relaterte områder.

Hos oss vil du utvikle deg. Medarbeiderne i BIM Oslo kommer fra sterke fagmiljøer. Flere av våre medarbeidere har vært sentrale i bransjen i flere år. Vi har blant annet utviklet Statsbyggs BIM-manual, vært sentrale i utviklingen av Statens vegvesens håndbok V770 for Modellbasert prosjektering, samt Bane Nors håndbok for Digital planlegging.

Sweco satser tungt på digitalisering i alle prosjekter, og det gir behov for flere BIM-strateger. Vi ser også et økende marked for rådgivning til andre aktører som ønsker å utvikle seg innenfor BIM/VDC. Vi søker deg som liker å ta ansvar og får ting til å skje, men som også er flink til å samarbeide og motivere andre.

Dine viktigste arbeidsoppgaver omfatter

  • Utarbeide systemarkitektur på større tverrfaglige prosjekter.
  • Utvikle tjeneste og produkter knyttet til BIM i driftsfasen.
  • Videreutvikle våre egne samordningsverktøy basert på programvare fra Autodesk.
  • Være fagansvarlig / disiplinleder BIM på større tverrfaglige prosjekter.
  • Rådgiving for firmaer som ønsker å utvikle seg innenfor BIM / VDC.
  • Utarbeide BIM-manualer og BIM kravsett til større private og offentlige aktører.

Dette kan du

  • Du har relevant utdannelse og bred erfaring fra digital gjennomføring av bygg-prosjekter.
  • Du er selvstendig og beslutningsdyktig.
  • Du har god oversikt over bransjens standarder for BIM og digital gjennomføring.
  • Du har erfaring fra prosjekteringsmetodikk som Lean, Last Planner, VDC.
  • Du er dyktig til å kommunisere og samarbeide.
  • Du har gode norskkunnskaper, både skriftlige og muntlige.
  • Du har god erfaring med relevante programmer som Revit, Solibri, Dalux og Piscada.

Kontaktpersoner:

Magnus Norgren

+47 917 98 867

magnus.norgren@sweco.no

Anders Nesse Gjøsund

Gruppeleder BIM

+47 924 05 673

anders.gjosund@sweco.no

Søk stilling

Vis flere stillinger: