USAs økonomi vokste i første kvartal

USAs økonomi vokste 3,1 prosent i første kvartal, men analytikere mener veksten vil bli lavere for resten av året.

Veksten i årets tre første måneder overgikk veksten i fjerde kvartal i fjor. Da var den på 2,2 prosent.

Oppturen i første kvartal samsvarer med prognosen som handelsdepartementet la fram for en måned siden, opplyste departementet torsdag.

Men bak de nye tallene viser det seg en liten endring – næringslivets investeringer er blitt styrket mens forbrukerveksten er lavere enn tidligere prognoser skulle tilsi.

Analytikere mener oppgangen på 3,1 prosent i årets tre første måneder ikke kommer til å fortsette i samme tempo. For nåværende kvartal, fra april til juni, venter de en vekst på rundt 2 prosent.

For året som helhet mener analytikere i Capital Economics at USAs vekst blir på 2,3 prosent. Trump-administrasjonen ser på sin side for seg en vekst for inneværende år på over 3 prosent.

For neste år viser Capital Economics' prognose at veksten blir enda lavere, 1,2 prosent, før den stiger igjen til 2 prosent i 2021.

USAs økonomiske vekst i fjor var på 3,9 prosent, den beste årlige veksten siden 2015.

Den amerikanske sentralbanken signaliserte i forrige uke at den er forberedt på å kutte styringsrentene for å beskytte USAs økonomi mot konsekvensene av handelskonflikten mellom USA og Kina.