Bernt Reitan Jenssen (fra venstre), Mariam Kaynia, John-Mikal Størdal, statsråd Jon Georg Dale, Niels Buus Kristensen, Gro Holdt Volden og Toril Nag. Foto: Kjell Brataas/SD.

Advarer mot milliardsløsing på foreldede transportsystemer

Samferdselsministeren tok torsdag imot en rapport fra ekspertutvalget for teknologi og framtidens transportinfrastruktur.

– Ny teknologi vil være en del av løsningen på mange av utfordringene i transportsektoren. Det uavhengige ekspertutvalget har lagt fram en rapport med innspill som jeg tar med meg videre. Vi har blant annet fått råd om hvordan vi bør arbeide med neste Nasjonal transportplan, slik at vi kan få enda bedre løsninger og øke lønnsomheten for samfunnet, sier samferdselsminister Jon Georg Dale i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

Dale tok i torsdag imot rapporten fra det uavhengige ekspertutvalget som regjeringen nedsatte for ett år siden.

– Den gode nyheten er at ny teknologi kan gi oss effektive transportløsninger som både er billigere og mer miljøvennlige enn i dag. Men rapporten er også en kraftig advarsel om at samfunnet risikerer å kaste bort milliarder på foreldede transportsystemer dersom vi ikke henger med på den teknologiske utviklingen. Derfor foreslår vi en rekke tiltak som vil bidra til at myndighetene kan bruke teknologiske fremskritt til beste for samfunnet, sier leder for utvalget, John-Mikal Størdal, i pressemeldingen.

Rapporten sendes på høring frem til 1. oktober.