Et stort tre falt over veien i Helgesens gate i Oslo under et kraftig lokalt uvær onsdag kveld. Tre biler ble truffet, men det var ingen personer i dem. Foto: Berit Roald / NTB scanpixThorvald Meyers gate ble sperret av et tre ved Birkelunden etter det kraftige uværet som rammet hovedstaden onsdag kveld. Foto: Lars Eide / NTB scanpixUværsskyer over Moss onsdag kveld. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpixEt tre i Sofienbergparken i Oslo ble blåst over ende under uværet onsdag kveld. Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Voldsomt uvær i Oslo-området - flere trær veltet

Et plutselig uvær rev flere trær over ende i Oslo og Akershus, og flere biler ble truffet.

Etter en relativt fin dag, ble hovedstaden plutselig rammet av et dramatisk væromslag onsdag kveld. I en kort periode herjet voldsom vind og kraftig regn.

– Oslo brann- og redningsetat har nå så godt som alle sine ressurser ute for å håndtere ekstremværet. 30 registrerte oppdrag siden klokka 20.40. Mye overvann skaper store problemer i trafikken og fører til oversvømmelse i kjellere. Store trær har veltet, blant annet i Seilduksgata og Helgesens gate, skrev Oslo 110-sentral på Twitter like etter klokka 21.

Treet som veltet i Helgesens gate, traff tre parkerte biler, og én av dem ble totalskadd. Heldigvis var det ingen personer i noen av bilene.

Også politiet merket økt pågang.

– Vi har fått vanvittig med meldinger inn hit. Det er mye løse kumlokk, mye vann og flere trær som har falt ned i distriktet. Det er foreløpig ikke meldt om noen personskader, sa operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til NTB i 21-tiden.

Problemene rammet både Oslo, Bærum og Asker, ifølge politiet.