Samferdselsminister Jon Georg Dale. Foto: Tor Midtbø/Samferdselsdepartementet

Fylkesveiene skal være på plass hos fylkene 1. januar 2020

- Overføring av fylkesveiadministrasjonen fra Statens vegvesen til fylkene er en del av regionreformen. Nå legger vi opp til at overføringen fra Statens vegvesen er på plass 1. januar 2020 som planlagt, sier samferdselsminister Jon Georg Dale.

Ansatte i Statens vegvesen som har jobbet med fylkesveiadministrasjonen får tilbud om å bli overført til fylkene basert på avtaler mellom Statens vegvesen og fylkene. Dette er lovfestt og Stortinget vedtok loven 11. juni 2019. Som i vanlige prosesser for lovendringer skal den endelige datoen for ikraftsettelse sanksjoneres av Kongen. Dette skjer fredag, og 1. januar 2020 er datoen som alt skal være på plass, melder Samferdselsdepartementet i en pressemelding

- Vi har hatt et mål om at overføringen kan skje fra dette tidspunktet. Vi ønsker at dette blir en best mulig overføring for alle de involverte, sier samferdselsministeren.

Endringa av fylkesvegadministrasjonen er en stor reform for både Statens vegvesen og fylkeskommunene, og det er fremdeles mye som skal på plass for at overføringa kan starte 1. januar neste år. Prosessen med rekruttering av ansatte fra Statens vegvesen til fylkeskommunene pågår for fullt.

I tillegg arbeider man blant annet med endring av forskrifter, administrative system for oppgavene som skal overføres og overføring av arkiverte dokumenter.