AF-datter får svensk boligkontrakt

AF Gruppens datterselskap HMB Construction AB har undertegnet en avtale med Wallenstam om å bygge 161 utleieleiligheter i Flanören-kvartalet i Uppsala.

Kontraktsbeløpet utgjør ca. 176 millioner svenske kroner.

Leilighetene skal bygges i den nye bydelen Rosendal, sentralt beliggende sørvest for Uppsala. Totalentreprisen starter til høsten med planlagt leveranse ved årsskiftet 2021/22.

Flanören er HMB Constructions tredje prosjekt for Wallenstam i Uppsala og det andre i Rosendal, der HMB har bygd 141 utleieleiligheter i en tidligere etappe.

- Våre kunder setter pris på at vi kan bygge til konkurransedyktige priser uten at det går på bekostning av kvaliteten, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i

AF Gruppen i en pressemelding.

Tett samarbeid i tidlige stadier og håndverksmessig utført konstruksjon med lav prefabgrad gjør det mulig for HMB å bygge boliger av høy kvalitet.

HMB bygger i Stockholm, Mälardalen, Dalarna, Västmanland, Uppland og Gästrikland, og har i dag 1 500 leiligheter i produksjon. HMB bygger også skoler, industrilokaler og kontorer. Selskapets omsetning i 2018 var 1,3 milliarder svenske kroner.