Laurense Lid Rypdal og Åsne Tinnes-Rimehaug inviterer markedet til å gi tilbud på et spennende sykehjemskonsept på Furuset.Illustrasjon: 3RW arkitekterIllustrasjon: 3RW arkitekter

Omsorgsbygg vil ha tilbud på nytt sykehjemsprosjekt

Furuset Hageby er et sykehjemsprosjekt med byggestart i 2021 hvor Omsorgsbygg skal bygge en hagelandsby for personer med kognitiv svikt. Nå inviterer de entreprenører til å gi tilbud.

Konkurranseformen er totalentreprise med samspill i tidlig fase. Det har allerede vært en plan- og designkonkurranse, slik at det foreligger tegninger for prosjektet.
- Vi vet at konkurranser med løsningsforslag er ressurskrevende, og i denne konkurransen er allerede bygget tegnet. Det innebærer at det er enklere å prise prosjektet for interesserte entreprenører. Og med samspill i tidlig fase får vi benyttet leverandørens kunnskap til å optimalisere prosjektet, sier prosjektleder i Omsorgsbygg, Laurense Lie Rypdal i en pressemelding.
Tegningene for det nye sykehjemmet er utarbeidet av 3RW arkitekter og Nord Architects.
- Nå inviteres markedet til prekvalifisering, og konkurransen er tilgjengelig på Doffin. Fristen for å levere forespørsel for å bli kvalifisert er 6. august, og deretter blir inntil fire av de beste leverandørene invitert til å levere tilbud. Vi vil vurdere tilbudene ut fra pris og kvalitet. Ved evaluering av kvalitet vil vi se på hvor godt leverandørene løser miljømålene våre, hvor godt de vil gjennomføre byggeprosjektet og hvilke ressurspersoner som tilbys, skisserer juridisk rådgiver i Omsorgsbygg Åsne Tinnes-Rimehaug.

Miljømålene er i seg selv høye. Bygget skal ha inneklima i verdensklasse, det er strenge krav til reduksjon av klimagassutslipp både til byggeplass og i ferdig bygg. Furuset Hageby er et FutureBuilt-prosjekt, og en del av områdeutviklingen på Furuset.