Ill. Statens vegvesen

Bladt skal bygge Lepsøybrua for Skanska Norge

 Bladt Industries A/S har inngått en kontrakt med Skanska Norge om å bygge Lepsøybrua i Møre og Romsdal.

Lepsøybrua er en 800 meter lang og 4.000 tonn høybru, som forbinder Lepsøya med fastlandet. Brua vil bestå av syv seksjoner som leveres med lekter og er utstyrt med en flytende kran i løpet av sensommeren i 2020.

- Dette er definitivt et viktig prosjekt for oss og enda et bevis på vår styrke i levering av bruer - både som ren stålforsyning og hovedkontrakt. Vi gleder oss til et godt og konstruktivt samarbeid med Skanska, Norge og ikke minst Statens vegvesen, sier Kim Bringsjord, infrastrukturdirektør, Bladt Industries i en pressemelding.

Selve konstruksjonsarbeidet forventes å finne sted i løpet av høsten, men allerede nå er et team i gang med planleggingen og forarbeider før det faktiske fysiske arbeidet på brua kan begynne.

- Alt går i etter planen, og vi forventer å starte det faktiske montasjearbeidet sommeren 2020, slik at vi sikrer en fullført bru innen tidsfristen - igjen, sier senior prosjektleder, Jens Præst Nielsen i Bladt Industries A/S.

Bladt Industries 'levering består av alt stålarbeid og installasjon av brua, som vil være en del av en betongkomposittbru.

Høybrua er bare en del av et stort infrastrukturprosjekt, som Statens vegvesen har startet i området. Det forventes å være ferdig i 2022.