Foto: Mathias Bruvoll, Tromsø Dronefoto

Årets NNBA ble tidenes største

 – Årets nordnorske bygg- og anleggsmesse (NNBA) er definitivt den største gjennom tidene. Om det er den beste, skal vi som arrangører være varsomme med å påstå, men tilbakemeldinger fra både publikum og besøkende kan tyde på det.   

Innkjøpssjef i NESO (Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon) og leder for fellesorganisasjonen som drifter NNBA sammen med MEF (Maskinentreprenørenes Forbund), Lars Erik Flygel, velger å være «nøktern offensiv» i etterkant av messen. Mandag etter messehelg var det tid for nedrigging og opprydding på området. Siden fredag har den nordnorske bygge- og anleggsbransjen tatt imot besøkende på Mandelasletta i Tromsø.

– Tromsø kommune og Bydrift fortjener ros for måten de har lagt til rette på. Lyskrysset og oppgradert strømforsyning er to store forbedringer siden sist NNBA var her, sier Lars Erik Flygel.

Han håper utviklingen av Mandelasletta ikke stopper opp, men fortsetter.

– Tromsø trenger en tydelig definert arrangementsplass som er godt markedsført og klargjort med infrastruktur. Mandelasletta er helt perfekt til større arrangementer. Til neste messe, om den blir lagt til Tromsø, håper jeg dekket på området er utbedret. I dag er det sårbart for regn, samtidig har vi opplevd i helga at det blir veldig støvete med grusunderlaget, sier Lars Erik Flygel med en klar oppfordring til Tromsø om å videreutvikle Mandelasletta.

I sum var det utstilt utstyr og materiell for flere hundre millioner kroner.

– På forhånd visste vi at det aldri har vært flere utstillere, og at det aldri før har vært en mer komplett sammensetning av leverandører på messa. Det vi ikke kunne vite på forhånd, var at værgudene skulle vise seg fra sin absolutt mest strålende side, og at publikum skulle strømme til i et slikt antall.

På forhånd håpet arrangørene å runde 8.000 besøkende. Oppsummering av besøkstallene viser at det ikke bare er antallet utstillere som har økt betydelig: NNBA hadde til sammen hele 9.400 besøkende, og nærmer seg dermed 10.000 som milepæl.

– Vi vil gjerne takke alle utstillere, besøkende, samarbeidspartnere og ansatte i de to arrangørorganisasjonene, MEF og NESO, for det som viste seg å bli en kraftsamling for bransjen. Flere leverandører rapporterer om gode salg fra standene, det hadde ikke vært mulig uten en solid innsats fra alle involverte, sier en stolt prosjektleder for NNBA 2019, NESOs Lars Erik Flygel.

Fakta fra årets NNBA:

· 9.400 besøkende

· 170 leverandører/utstillere.

· 280 stands.

· Nord-Norges største teltrigg.

· Sosiale møteplasser.

·  Flere arrangementer, blant annet nordnorsk mesterskap for lærlinger i betong-, tømrer- og maskinførerfaget.

· Kåring av «Beste Bygg i Nord» og «Beste nordnorske anleggsprosjekt».

· NNBA arrangeres av NESO (Nordnorske Entreprenørers Serviceorganisasjon) og MEF (Maskinentreprenørenes Forbund).

· Det er 6. gang NNBA arrangeres. Neste messe planlegges i 2022.

Foto: Jan Eivind Fredly, Aidem Media