Fra prisutdelingen. Foto: Skanska

Byggeskikkpris til Heimdal videregående skole

Trondheim kommunes byggeskikkpris 2019 er tildelt Heimdal videregående skole og Kolstad Arena. 

- Vi er veldig stolte av prosjektet, og det vi sammen med fylkeskommunen og Rambøll har utviklet og bygget i fellesskap. Her har vi i praksis etterlevd Skanskas visjon om å bygge for et bedre samfunn, sier Jarle Refseth i Skanska.

Refseth har sammen med Kristina Bjerrehorn vært Skanskas prosjektledere for Heimdal videregående. Under prisutdelingen trakk han fram det gode samarbeidet i prosjektet og roste fylkeskommunen for deres høye miljøambisjoner.

- At prosjektet tildeles byggeskikkprisen viser at vi i tillegg til å ha oppfylt kravene til innhold og funksjon ikke har latt dette gå på bekostning av utformingen. Dette er en gledens dag for alle som har vært involvert, og som har stått på i de ulike fasene av prosjektet. Samarbeidet med fylkeskommunen har vært svært bra, sier Refseth

I juryens begrunnelse for å gi byggeskikkprisen til prosjektet heter det blant annet: “I tillegg til skole, idrett og kultur, ser vi allerede at arealene fylles med mange slags aktiviteter og er et strålende eksempel på samspill med naboer, frivillige, områdeløft Saupstad-Kolstad, idretten og det lokale kulturlivet.”

Det ble også vektlagt at den nye videregående skolen er et av verdens mest miljøvennlige med tanke på miljø- og energiperspektiv. For skolen på Saupstad utenfor Trondheim er mest sannsynlig landets mest energieffektive undervisningsbygg. For å oppnå dette, er bygget stappfullt av innovative tekniske løsninger som sørger for at energiforbruket holdes på et meget lavt nivå, samtidig som det også produserer strøm. Utstrakt bruk av lavkarbonbetong, et ventilasjonsanlegg med lav vifteeffekt, solceller som dekker alt av takflater, jordvarme, samt en maskin som går på biogass er noen av elementene som bidrar til at bygget er best i klassen på klima og miljø.

Heimdal videregående skole bidrar også til å gjøre nærmiljøet mer energieffektivt, ved at overskuddsenergien går med til å varme opp den gamle svømmehallen som ligger rett ved siden av.

(Klikk for større versjon)