Avdelingsleder Erik Frogner siller neppe i arbeidsklær og hjelm da han skal løpe ny E18 mellom Tvedestrand og Arendal. 

AF-direktør løper 2,1 mil ny E18 når Nye Veier og AF Anlegg inviterer til folkefest

– Jeg har trent litt de siste månedene og ser nå mulighetene til å komme i mål uten varige mén, spøker avdelingsdirektør Erik Frogner i AF Anlegg.

Frogner har som kjent ledet AF Anleggs bygging av ny firefelts E18 mellom Tvedestrand og Arendal. Lørdag 22. juni stiller han på startstreken for å løpe Nye Veiers første ferdigstilte firefeltsvei som er omtrent like lang som en halvmaraton.

- Vi er 5-6 fra AF Anlegg som leier hus sammen i forbindelse med prosjektet, og vi har brukt halvmaratonløpet som et påskudd til å komme oss i litt bedre form. Jeg hadde aldri tidligere løpt mer enn en mil, men i løpet av noen måneder med trening har jeg gradvis økt lengden og nå nærmer jeg meg 21 kilometer. Lørdag 22. juni blir det ny rekord, fastslår Frogner.

Han skyter raskt inn at han ikke har noe ambisiøse tidsmål.

- Det spøker nok litt for premieutdelingen som kommer 2,5 timer etter start, men det skal være mulig å rekke Freddy Kalas konserten som kommer etter det. Det viktigste er at jeg ikke blir så utkjørt at jeg ikke får med meg festen på kvelden, ler Frogner.

Folkefest

Halvmaratonløpet er en del av folkefesten som Nye Veier og AF Anlegg arrangerer lørdag 22. juni. Da åpner totalentreprenøren og byggherren veianlegget for publikum, og på programmet står både rulleskiløp, sykkelløp og konserter med Eivind Karlsen og Freddy Kalas. En 22 meter lang kake skal også få bein å gå på under folkefesten.

– Vi åpner hele anlegget for publikum slik at alle som er interessert skal få sett det vi har bygget. Noen synes det er morsomt å delta i ett av løpene, men det er også fult mulig å ta seg gjennom traseen uten startnummer, for eksempel med sykkel. Jeg håper så mange som mulig tar seg turen for å feire ny og mer trafikksikker vei mellom Tvedestrand og Arendal, sier Frogner.

1,5 uke før åpning

Han gir utbyggingssjef Tordis Vandeskog i Nye Veier mye av æren for at det blir arrangert en stor folkefest 1,5 uke før samferdselsminister Jon Georg Dale åpner ny firefelts E18 2. juli klokken 10.00.

– Vi lager en folkefest fordi vi vet mange er interessert og nysgjerrige på den nye veien, og vi ønsker å gjøre dette som en liten gest til alle de som har vist tålmodighet under anleggsarbeidene, sier Vandeskog, som heller ikke legger skjul på at det også ligger en god porsjon stolthet bak arrangementet 22. juni.

– Vi er veldig fornøyd med prosjektet og er selvsagt stolte over å vise frem det som er Nye Veiers første firefeltsvei, sier Vandeskog, som skal sykle traseen i forbindelse med folkefesten.

Ferdig på 2,5 år

Det er kun 2,5 år siden AF Anlegg satte i gang byggingen av 22 kilometer ny firefeltsvei mellom Tvedestrand og Arendal. 2. juli åpnes veistrekningen for trafikk nesten 3,5 måneder før opprinnelig planlagt. I neste utgave av Byggeindustrien blir det en stor sak der Nye Veier og AF Anlegg oppsummerer gigantprosjektet.

Her kan du lese mer om Nye Veier og AFs folkefest 22. juni.

Denne uken var AF-ansatte ute og testet den nye E18-traseen som de skal løpe 22. juni. Entreprenøren understreker at testingen foregikk etter arbeidstid og etter at sikker jobbanalyse var gjennomført. Foto: Erik Frogner.